ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανάκαμψη μόνο με απαλλαγή από τη λιτότητα»

«Ισχυρή διαπραγμάτευση» ζητεί ο Κουβέλης

Να προχωρήσει σε μία «ισχυρή διαπραγμάτευση» για την αλλαγή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής καλεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

 

«Ισχυρή διαπραγμάτευση» ζητεί ο Κουβέλης

Ο Φώτης Κουβέλης, μάλιστα, σημειώνει ότι προϋπόθεση για την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας είναι η απαλλαγή της πολιτικής της λιτότητας και τονίζει πως «δυστυχώς επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι η υποχώρηση στις λανθασμένες απαιτήσεις της τρόικας, οδηγεί σε κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο».

«Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε μια ισχυρή και αποφασιστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές - εταίρους με κύριους άξονες:

Ø Την αποτροπή της επιβολής νέων μέτρων.

Ø Την τροποποίηση αναποτελεσματικών μέτρων όπως η αύξηση  φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και οι διακανονισμοί υποχρεώσεων των πολιτών  σε κράτος και τράπεζες με ασφυκτικά όρια .

Ø Τη διατήρηση της  προστασίας της πρώτης κατοικίας .

Ø Τη λήψη υποστηρικτικών μέτρων για τους ανέργους.

Ø Την παροχή ρευστότητας στη πραγματική οικονομία.

Ø Την επανατοποθέτηση της διοικητικής μεταρρύθμισης με αξιολόγηση δομών,  επιχειρήσεων και προσωπικού και αποσύνδεση της  κινητικότητας από απολύσεις.

Ø Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει το τέλος της εποχής των μνημονίων λιτότητας και  μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει:

Ø Μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους με περικοπή μέρους του, μείωση των επιτοκίων και χρονική μετακύλιση των ομολόγων.

Ø Ενίσχυση με ένα ισχυρό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων που να στοχεύει στην ανάκαμψη με διάχυση των ωφελειών σε όλους τους συντελεστές.

Ø Στήριξη για να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση μέσω διαρθρωτικών αλλαγών στη διοίκηση και στο αναπτυξιακό μοντέλο.

Για να  υπάρξει  αποδοτική διαχείριση πόρων, προώθηση εξυγιαντικών μεταρρυθμίσεων με σεβασμό  στους θεσμούς, το κράτος δικαίου και τις βασικές  κοινωνικές ανάγκες», συνέχισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
«Η Δημοκρατική Αριστερά  διεκδικεί να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση  που θα είναι πραγματική και θα στοχεύει σε  ουσιαστικές και θετικές, για την οικονομία και την κοινωνία , αλλαγές του προγράμματος», κατέληξε ο Φώτης Κουβέλης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.