ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας

Στη Νέα Υόρκη για μία εβδομάδα ο Βενιζέλος

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται από αύριο Σάββατο και ως τις 28 Σεπτεμβρίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην «υπουργική εβδομάδα» της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στη Νέα Υόρκη για μία εβδομάδα ο Βενιζέλος

Ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην 68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους άλλων χωρών και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Επιβεβαιώνονται έτσι και οι ισχυρισμοί της Χαριλάου Τρικούπη προ μηνός, όταν είχε δημιουργηθεί σύγχυση για το κατά πόσον θα ταξίδευε στις ΗΠΑ ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ή θα συνόδευε εκεί τον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής, οπότε και ξεκινά το επίσημο πρόγραμμά του, ο κ.Βενιζέλος θα συναντήσει τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ενώ ως το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, προγραμματίζεται να έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων με τους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν, του Κοσόβου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Τουρκίας, της Αλβανίας, της Ελβετίας, της Παλαιστινιακής Αρχής, της Σερβίας, του Καζακστάν, του Παναμά, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας.

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται ακόμα η τριμερής συνάντηση που προγραμματίζεται με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου, δεδομένης της αναζήτησης του τρόπου συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και οι επαφές του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Θα συμμετάσχει ακόμα σε συνάντηση συντονισμού των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ Κάθριν Άστον και σε εκείνη για τον πολιτικό διάλογο μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, ενώ θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας των υπουργών Εξωτερικών ΕΕ-ΝΑΤΟ, σε δείπνο εργασίας για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, ενώ θα συμμετάσχει και σε άλλες αντίστοιχου βεληνεκούς συναντήσεις.

Ομιλίες αναμένεται να εκφωνήσει στη συνάντηση υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης για τους αναπτυξιακούς στόχους της χιλιετίας όσον αφορά στα Άτομα με Αναπηρία και στο πολιτικό φόρουμ υψηλού επιπέδου για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να έχει επαφές και πέραν των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αφενός με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, αφετέρου με εκπροσώπους της ομογένειας και εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.