ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίπτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Αποστάσεις της Αριστεράς από την πρόταση Ανδρουλάκη

Δε θα τελεσφορήσει, όπως όλα δείχνουν, η πρωτοβουλία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη για συντονισμένη δράση όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου κατά της δράσης των νεοναζί.

Αποστάσεις της Αριστεράς από την πρόταση Ανδρουλάκη

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο κ. Ανδρουλάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, με τους γραμματείς όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου. Σε ό,τι αφορά την Αριστερά, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έλαβε θετική απάντηση μόνο από την γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Σπύρο Λυκούδη, που δήλωσε «απόλυτα σύμφωνος» σε ό,τι αφορά την ανάγκη κινητοποίησης όλων των κομμάτων κατά της Χρυσής Αυγής.

«Υποκρισία»

Ωστόσο, αρνητικές ήταν οι απαντήσεις που έλαβε ο κ. Ανδρουλάκης από τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, αλλά και από το ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται από πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο Δημήτρης Βίτσας εμφανίστηκε μεν αρνητικός, ωστόσο δεσμεύθηκε να απαντήσει σήμερα στον Νίκο Ανδρουλάκη. Η Κουμουνδούρου, από την πλευρά της, επισημαίνει πως βασική προϋπόθεση προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να καθήσει στο τραπέζι με τα άλλα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι αυτά να μην υιοθετούν τη θεωρία των δύο άκρων. «Να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με εκείνους που μας κατηγορούν ότι ρίχνουμε νερό στο μύλο των ναζί, είναι τουλάχιστον υποκρισία», σημειώνει στο matrix24.gr υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως όρο να καταδικάσει η κυβέρνηση τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. και συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Εξάλλου, πριν καν ο Νίκος Ανδρουλάκης τηλεφωνήσει στον Δημήτρη Βίτσα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είχε απαντήσει εκ των προτέρων αρνητικά σε σχετικά σενάρια. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης είχε επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να συμμετάσχει όταν από τα πιο  επίσημα χείλη υπονομεύονται  αυτές οι προσπάθειες και υιοθετείται  η θεωρία των δύο άκρων. Όταν ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, όπου σταθεί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μιλάει για την, όπως σας είπα πριν, επικίνδυνη, κατ΄ ουσίαν υπονομευτική για τη δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων, αυτές οι πρωτοβουλίες είναι υπονομευμένες εξ αρχής. Ας αφήσουμε την υποκρισία και μακάρι να μην υπάρχουν σχεδιασμοί οι οποίοι να οδηγούν σε αποσταθεροποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Όχι» και από το ΚΚΕ

Αρνητική ήταν η απάντηση και του Περισσού, με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Κώστα Παρασκευά, να δηλώνει στο κομματικό site 902.gr πως «στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου υπάρχουν διαδικασίες όπου μπορεί να αναπτυχθεί συζήτηση μεταξύ των κομμάτων για αυτό το θέμα».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.