ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ποιος τη ζωή μου»

Απόψε οι καμπάνες χτυπούν στη Μακρόνησο του Μίκη

Η παράσταση αποτελεί μια διαδρομή στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας μέσα από τις ανυπέρβλητες μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με 25 ηθοποιούς, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικούς.

Απόψε οι καμπάνες χτυπούν στη Μακρόνησο του Μίκη

Η πετυχημένη παράσταση «Ποιος τη ζωή μου» βασισμένη στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, ρίχνει απόψε αυλαία στη Μακρόνησο, το μαρτυρικό ξερονήσι, το κολαστήριο των μετεμφυλιακών χρόνων, από στο οποίο πέρασαν μέσα σε μια δεκαετία πάνω από 100.000  αγωνιστές.

Περίπου 4.000 θεατές θα επιβιβαστούν το απόγευμα στα πλοία που θα φύγουν από το λιμάνι του Λαυρίου για να τους μεταφέρουν μόλις 2,5 ναυτικά μίλια μακριά, προκειμένου να ζήσουν μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία.

Η παράσταση αποτελεί μια διαδρομή στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας μέσα από τις ανυπέρβλητες μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με 25 ηθοποιούς, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικούς.

Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη και τους ρόλους ερμηνεύουν οι Γρηγόρης Βαλτινός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη. Τραγουδούν οι Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαϊδης, Άννα Λινάρδου.

Σημειώνεται ότι τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

 

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν υπήρχαν ειστήρια η είσοδος ήταν ελεύθερη!

  2. Χθες η Μακρόνησος εξαγνίστηκε!

  3. makronisi67 12:13 15/09/2013

    eprepe na ton ixan afisi stin makroniso gia panta afton ke olous tous alous pou thysavrizoun apo ton ftoxo eliniko kosmaki .. ta nompel ta dinoun se anthropous aftos itan ine kai panta tha ine gaidouri kokino pou emathe na koroidevi ton eliniko lao (o Papadopoulos fteei pou den tous estise ston toixo to 1967 na glitoname oloi.com.au

    • Δε γνωρίζω ποιος είσαι, ούτε τι παιδεία κουβαλάς. Δε γνωρίζω σε τι γλώσσα εκφράζεσαι, ελληνικά πάντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Το πιο πιθανό είναι ότι θα πρέπει νάσαι και ανορθόγραφος εκτός από ανιστόριτος…Παράφωνος οποσδήποτε πρέπει επίσης νασαι διότι αποκλείεται ανθρωπος που τραγούδησε στη ζωή του να γραφει αυτά που γράφεις.. Ακόμη και εμβατήρια (παράφωνα ίσως) να τραγούδαγες θάσουν αλλιώς.
      Βεβαίως αυτά τα γράφεις επειδή προφανώς κανένας Τουρκαλάς δε σου βάτεψε τη μάνα ούτε σου γκάστρωσε την αδελφή. Ούτε σου κόπρισαν στα κόκκαλα του παππού σου..Ούτε σου βόσκισαν αρνιά στη Αγιά Τράπεζα της εκκλησιάς σου..

      Ούτε σίγουρα θα πάτησες πόδι στη Κύπρο. Και αν ξαναπέσει καμιά ντουφεκιά θάσαι απ ‘ αυτούς που θα τους ευνοήσει η εφεδρεία..

      Ομοϊδεάτες σου όχι απλά θυσαύρισαν όπως καταλογίζεις στο Μίκη, ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ στο παζαράκι των Καιροσκόπων και Εμπόρων γιατί ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ…Τους την έφεραν, ή ξεπουλήθηκαν αυτά είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ μετά τις δημοσιοποιήσεις απορρήτων εγγράφων στα υπουργεία εξωτερικών Αμερικής και Αγγλίας.

      Γι’ αυτό κάτσε διάβασε την ιστορία που της είσαι υπέρμαχος και αν δεν την κατανοήσεις με τις δανεικές παροπίδες που φοράς, σου επιχορηγώ το εισιτηριο να κατέβεις Κύπρο να τη δεις και να την ακούσεις.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.