ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργανωτικές ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Επιχείρηση-διεύρυνση στην Κουμουνδούρου

Η αμφίπλευρη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και η περαιτέρω ενοποίηση του κόμματος αποτελούν τους κεντρικούς στόχους του Αλέξη Τσίπρα.

Επιχείρηση-διεύρυνση στην Κουμουνδούρου

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει να συγκροτηθούν δύο επιτροπές, προκειμένου αφενός να διευρυνθεί η επιρροή του κόμματος και αφετέρου να προωθηθεί η ενοποίηση του κόμματος.

Οι επιτροπές αυτές έχουν ήδη συγκροτηθεί και, μάλιστα, με την εκπροσώπηση σχεδόν όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτροπή της αμφίπλευρης διεύρυνσης έχει επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα, ενώ, μεταξύ άλλων, μετέχουν ο συνδικαλιστής Γιώργος Γαβρίλης (που ανήκει στην «λαφαζανική» Αριστερή Πλατφόρμα), ο «ΠΑΣΟΚογενής» και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς και ο συνδικαλιστής στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Νίκος Σκορίνης.

Διεύρυνση από... κάτω

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό αντικείμενο της συγκεκριμένης επιτροπής θα είναι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και η προσέλκυση στελεχών και ψηφοφόρων που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ και ανήκουν είτε στο Κέντρο, είτε στα «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή Διεύρυνσης έχει επιφορτιστεί με την προσέλκυση μεσαίων στελεχών, καθώς σε ό,τι αφορά τα στελέχη πρώτης γραμμής, οι συζητήσεις διεξάγονται σε ανώτατο επίπεδο -δηλαδή επιλέγει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, υπό συγκρότηση βρίσκεται και η επιτροπή «Διαβούλευσης και Εύλογου χρόνου», η οποία θα παρακολουθεί την πορεία ενιαιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η φράση «εύλογος χρόνος» είναι ο χρονικός προσδιορισμός για την αυτοδιάλυση όσων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να αυτοδιαλυθούν κατά το πρόσφατο ιδρυτικό Συνέδριο. Όπως συνομολογούν κορυφαία στελέχη του κόμματος, η συγκεκριμένη επιτροπή θα έχει... δύσκολο έργο, καθώς εν ισχύι παραμένει η άρνηση της ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου αλλά και της ΚΕΔΑ του Γιάννη Θεωνά ως προς την συνεδριακή απόφαση της αυτοδιάλυσης. Εκτός ΣΥΡΙΖΑ οδεύει και το ΔΗΚΚΙ, καίτοι οι τρεις βουλευτές του (Πάντζας, Αραβανής, Βαμβακά) παραμένουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.