ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Λυκ Κοέν

Η Ελλάδα θα χρειασθεί βοήθεια άλλη μία φορά ίσως και δεύτερη

«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με το ελληνικό πρόβλημα. Θα χρειαστεί να κάνουμε περαιτέρω προσπάθειες, οπωσδήποτε μία φορά, ίσως και δεύτερη φορά ακόμη. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», δήλωσε ο κ. Κοέν.

Η Ελλάδα θα χρειασθεί βοήθεια άλλη μία φορά ίσως και δεύτερη

Η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, τουλάχιστον μία ακόμη φορά και ενδεχομένως και δεύτερη, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λυκ Κοέν. «Είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με το ελληνικό πρόβλημα. Θα χρειαστεί να κάνουμε περαιτέρω προσπάθειες, οπωσδήποτε μία φορά, ίσως και δεύτερη φορά ακόμη. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», δήλωσε ο κ. Κοέν, που είναι Διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό La Premiere.

«Υπάρχει βελτίωση, αλλά είναι πολύ αργή. Φυσικά, η οικονομική βάση της Ελλάδας είναι πολύ μικρή και θα πάρει αρκετό χρόνο για να αναταχθεί», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

«Είναι αναπόφευκτο, αλλά δεν είναι πλέον τέτοιας φύσης, ώστε να θέσει σε αμφιβολία το συνολικό οικοδόμημα», δήλωσε, αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, το μέλλον της οποίας είχε αμφισβητηθεί, όταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές δοκίμαζαν τη θέληση των κρατών - μελών να βοηθήσουν τα θύματα της κρίσης κρατικού χρέους. «Το πρόβλημα στην αρχή ήταν σχετικά με τη θέληση άλλων χωρών να βοηθήσουν. Αυτό έχει λυθεί από τις κυβερνήσεις και από την ΕΚΤ», δήλωσε ο κ. Κοέν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.