ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόβλημα η φοροδιαφυγή

Στουρνάρας: Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής ακόμη αδύναμος

Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής είναι ακόμη αδύναμος, άρα πρέπει να προσέξει τη διατροφή του» επισημαίνει ο Γιάννης Στουρνάρας για την ελληνική οικονομία.

Στουρνάρας: Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής ακόμη αδύναμος

«Οι προϋποθέσεις για να βγει η χώρα στις αγορές είναι να έχει δυο τρίμηνα θετικής ανάπτυξης και ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα» δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών, σε  συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η εφημερίδα και συμμετείχαν οι κ. Σταθάκης και Χριστοδουλάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει προσθέτει ότι το μεγάλο πρόβλημα ήταν και παραμένει η φοροδιαφυγή. «Σαφώς θα θέλαμε μια καλύτερη κατανομή φόρων, όμως υπήρχαν πολλές τρύπες στο φορολογικό σύστημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Βέβαια, ο υπουργός δεν εκτιμά ότι θα γίνει ονομαστικό κούρεμα του χρέους αλλά μπορεί να γίνει ελάφρυνση με μείωση επιτοκίων και πολύ μεγάλη επιμήκυνση των λήξεων.

Στο ίδιο στρογγυλό τραπέζι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζει ότι τα μνημόνια είναι αποτυχημένη συνταγή και η κρίση του δημοσίου χρέους δε λύνεται με λιτότητα αλλά με διαγραφή μέρους του χρέους. Προσθέτει δε, πως το «κούρεμα θα γίνει γιατί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης υποστηρίζει ότι το καθαρό κούρεμα που έγινε λογιστικά ήταν περίπου 60 δισ. ευρώ και σε αξία από 6 έως 20 δισ. ευρώ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αλέξης 14:28 29/09/2013

    Δηλαδή θα την βγάλουμε με νερόσουπα και φρυγανίτσα (στο τσακίρ κέφι) για κάμποσα χρονάκια ακόμα, έτσι γιτρέ μου; Μετά τον ορθοπαιδικό που μας έβαζε στο γύψο μας βρήκε ο χειρουργός με τη δίαιτα…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.