ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο δρόμο 500 εργαζόμενοι

Τίτλοι τέλους για τον «Φωκά» στη Θεσσαλονίκη

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης, ο «Φωκάς» έβαλε λουκέτο, εξαιτίας συσσωρευμένων χρεών. Άγνωστο τι θα απογίνουν οι 500 εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν για μήνες απλήρωτοι.

Τίτλοι τέλους για τον «Φωκά» στη Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωί υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι μπήκαν στο πολυκατάστημα, άλλαξαν τις κλειδαριές και σφράγισαν τις πόρτες του. Η έξωση, λόγω καθυστέρησης της πληρωμής των ενοικίων για τουλάχιστον ένα χρόνο στον ιδιοκτήτη που είναι το μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας, αλλά και τα χρέη της εταιρείας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερβαίνουν τα 65 εκατ. ευρώ, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επαναλειτουργίας του πολυκαταστήματος.

Η επιχείρηση έχει καταφύγει στο άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα και ενώ η αίτηση έγινε αποδεκτή, ωστόσο μέχρι σήμερα οι πιστώτριες τράπεζες δεν έχουν ακόμα καταθέσει το Business plan για την εξυγίανση της εταιρείας όπως οφείλουν σε διάστημα δύο μηνών, με αποτέλεσμα να κρίνεται αβέβαιο το μέλλον της ίδιας της επιχείρησης, αλλά και των 500 περίπου εργαζομένων της, οι 216 εκ των οποίων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, όσοι φυσικά δεν βρίσκονται σε επίσχεση, έχουν να πληρωθούν κανονικά από το Μάρτιο και σε σύσκεψη με την εργοδοσία, ρίχνοντας νερό στο κρασί τους, προσπάθησαν να βρουν μια βιώσιμη λύση για την επιχείρηση, χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.