ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Τί θα γίνει; Το …αυτονόητο

Και τι είπε ο Γερούν Ντάιζελμπλουμ; Το αυτονόητο… Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέα βοήθεια του χρόνου. Το να βγει στις αγορές το βλέπει από χλωμό έως …κάτωχρο! Νωρίτερα, το ίδιο το Βερολίνο άνοιξε την πόρτα στο νέο πακέτο, εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου και ξεθάρρεψε και ο Γιάννης Στουρνάρας που είπε πως η χώρα μας θα χρειαστεί του χρόνου το καλοκαίρι σχεδόν 10,5 δισ. Τόσα τα υπολογίζει.

Το πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις -εάν θα είναι Νοέμβριο ή το ερχόμενο καλοκαίρι- μάλλον μικρή σημασία έχει. Απλά από την μια έχουμε την λογική «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»  από την άλλη εκείνους που ελπίζουν ότι όσο πιο αργά οι αποφάσεις (για τα ακριβή ποσά) τόσο θα διευκολυνθεί η ελληνική πλευρά αφού θα υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα για το τι ακριβώς απαιτείται.

Και κάπου εδώ μπαίνουν οι «όροι» για το «νέο δάνειο»: Θα συνοδευτεί με «νέα μέτρα», όπως λέει ο Μάριο Ντράγκι; Ή δεν θα χρειαστούν περαιτέρω δεσμεύσεις αφού «υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι και μέτρα που έχουν καθοριστεί μέχρι το 2016» όπως λέει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών;

Εκεί θα κριθεί το μεγάλο «στοίχημα»: Γιατί το να πάρω μέτρα που δεν θα επιτρέπουν για παράδειγμα σε «μαϊμού λογιστές» να παίρνουν στα χέρια τους τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και να υποβάλλουν για λογαριασμό τους τις φορολογικές δηλώσεις.. Ή μέτρα για υπαλλήλους του ΙΚΑ που έβαζαν το χέρι βαθιά στο κρατικό μέλι και όμως έπαιρναν τους μισθούς τους και αφού είχαν μπει φυλακή. Ή μέτρα που να μην επιτρέπουν σε κάποιους να κυκλοφορούν με Λαμποργκίνι ενώ δήλωναν άνεργοι επί σειρά ετών. Ναι. Εκεί να πεις ναι στη νέα βοήθεια συνοδεία νέων μέτρων.

Αν είναι όμως να πάρεις δάνειο για να συνεχίσεις να «κουρεύεις» μισθούς και συντάξεις και να ανεβάζεις φόρους… Τότε δεν υπάρχει λόγος: «Βουλιάζουμε» και χωρίς άλλη βοήθεια…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.