ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου

Χωρίς την υπογραφή Στουρνάρα το «πόθεν έσχες» των ναυτιλιακών εταιρειών

Η διάταξη εξομοιώνει σε ό,τι αφορά την κτήση ναυτιλιακών μετοχών τους εφοπλιστές και τους απλούς μετόχους των ναυτιλιακών εταιρειών με τους υπόχρεους σε κατάθεση «πόθεν έσχες».

Χωρίς την υπογραφή Στουρνάρα το «πόθεν έσχες» των ναυτιλιακών εταιρειών

Στην αποσαφήνιση ότι η διάταξη, με την οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση της κατάθεσης δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) όσοι κατέχουν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών, δεν κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών και δεν υπογράφεται από τον κ. Γ. Στουρνάρα προχώρησαν κύκλοι του υπουργείου.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ, τα πρόσωπα που καταθέτουν δήλωση «πόθεν έσχες» θα είναι πλέον απαλλαγμένα από την υποχρέωση να δηλώνουν μετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η διάταξη εξομοιώνει σε ό,τι αφορά την κτήση ναυτιλιακών μετοχών τους εφοπλιστές και τους απλούς μετόχους των ναυτιλιακών εταιρειών με τους υπόχρεους σε κατάθεση «πόθεν έσχες» (πρωθυπουργός, πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, υπουργοί, γγ υπουργείων, τραπεζίτες, μέλη του ΤΧΣ, γενικοί διευθυντές και διευθύνοντες σύμβουλοι των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, δήμαρχοι, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, μέτοχοι εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, δημοσιογράφοι, κ.α..).

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ερωτήθηκαν για τη σκοπιμότητα της διάταξης και ξεκαθάρισαν πως αυτή δεν φέρει την υπογραφή του κ. Στουρνάρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.