ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάνουν... like και στο Facebook

On line οι ελληνικές επιχειρήσεις

Μελέτη δείχνει ότι, οι ελληνικές επιχειρήσεις στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο.

On line οι ελληνικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ, που διεξήχθη το πρώτο τρίμηνο του 2013, το 91% των επιχειρήσεων έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, μία στις τέσσερις χρησιμοποιεί πια το Facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα για την προβολή τους, ενώ ένα ανάλογο ποσοστό (24%) παρέχουν στο προσωπικό τους εταιρικές φορητές συσκευές («έξυπνο» κινητό, τάμπλετ, λάπτοπ κ.ά.).

Σε αυτό το πλαίσιο παρατηρείται επίσης μια σημαντική διεύρυνση της χρήσης του ίντερνετ στις συναλλαγές των ελληνικών επιχειρήσεων με το Δημόσιο (επτά στις δέκα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις εργοδοτικές εισφορές και τις δηλώσεις ΦΠΑ), ενώ παράλληλα η προώθηση των επιχειρήσεων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα είναι σε συνεχή ανοδική πορεία.

Επιπλέον από την έρευνα προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς και ότι πληθώρα επιχειρήσεων συνεχίζουν να επενδύουν σε νέες τεχνολογίες, παρά την κρίση.

Έξι στις δέκα εταιρίες ανεξαρτήτως μεγέθους (ποσοστό 61%) στην αρχή του 2013 είχε δική της ιστοσελίδα, προβάλλοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ποσοστό το οποίο αγγίζει το 78% για τις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από δέκα άτομα, ενώ μία στις δύο μικρότερες εταιρίες (ποσοστό 52,4%) έχει πια την ιστοσελίδα της.

Τον Ιανουάριο του 2013, το 96,5% των ελληνικών εταιριών με πάνω από δέκα εργαζόμενους είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις εταιρίες με λιγότερα από δέκα άτομα ήταν 88,1% (από όπου προκύπτει μέσο ποσοστό 90,9% στο σύνολο της χώρας). Το 3,7% των εταιριών είχαν εταιρικό ιστολόγιο (Blog).

Το 37,8% των μεγαλύτερων εταιριών (με περισσότερους από 10 υπαλλήλους) παρέχει για εταιρικούς σκοπούς φορητές συσκευές στο προσωπικό, ενώ το ποσοστό αυτό πέφτει στο 17% για τις μικρότερες επιχειρήσεις (με λιγότερους από δέκα υπαλλήλους), από όπου προκύπτει μέσο ποσοστό 24% για το σύνολο της χώρας.

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, το 2012 το 6,1% των επιχειρήσεων δέχτηκαν online παραγγελίες που αντιπροσώπευαν το 7,5% του συνολικού τζίρου τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό (σχεδόν 40%) αφορούσε τον κλάδο ξενοδοχείων-εστίασης. Από την άλλη, οι ελληνικές επιχειρήσεις έκαναν οι ίδιες ηλεκτρονικές παραγγελίες σε ποσοστό 12,5%, οι περισσότερες από τον κλάδο «επιστημονικών, επαγγελματικών και τεχνικών δραστηριοτήτων» (σχεδόν το 24%).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας «Νέες τεχνολογίες στις επιχειρήσεις», που έγινε σε τυχαίο δείγμα 1.850 εταιριών, απεικονίζονται σε διαδραστική εφαρμογή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΚτΠ ΑΕ στη διεύθυνση: http://icteval.ktpae.gr/stats/delivery/.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.