ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για το β΄εξάμηνο του 2014

Άσμουσεν: Στα 5 - 6 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας

Άσμουσεν: Στα 5 - 6 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας

«Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα  να κλείσει το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει για το 2014» τονίζει το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γιόργκ Άσμουσεν και προσθέτει πως είναι  θέμα των ελληνικών Αρχών να πράξουν τα απαραίτητα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που έχει διακοπεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο,  ότι το σημερινό Eurogroup θα προχωρήσει σε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του σημερινού προγράμματος, που υπάρχει στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και εκτιμάται σε 5 -6 δισ. ευρώ.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο η χώρα μπορεί να προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το μέλος της ΕΚΤ, πρέπει να βρούμε τρόπο να κλείσουμε αυτό το κενό, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με μετακύλιση ομολόγων, καθώς αυτό σημαίνει νομισματική χρηματοδότηση, κάτι που δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την ΕΚΤ και την Ευρωζώνη.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Επιμένει η Τρόικα σε πρόσθετα μέτρα για το 2014 | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 15/10/2013

    […] Ο Γιόργκ Άσμουνσεν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν αυτός που έθεσε με τις δηλώσεις του θέμα δημοσιονομικού κενού για το 2014. Ο Γερούν Ντάιζελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup, πήρε την «σκυτάλη» και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2014 είπε ότι «είναι πολύ νωρίς» να απαντήσει, δεδομένου ότι δεν τελείωσε η αξιολόγηση. «Δεν μπορώ να μιλήσω με νούμερα, υπάρχουν δημοσιονομικά θέματα» είπε, ενώ σημείωσε ότι του προκάλεσαν έκπληξη ορισμένα μεγέθη που άκουσε πριν το Eurogroup, αποστροφή που προφανώς αφορούσε τις δηλώσεις Ασμουνσεν που προηγήθηκαν, όσον αφορά το χρηματοδοτικό κενό που το προσδιόρισε στα 5 – 6 δισ. ευρώ. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.