ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά - Νετανιάχου

Υπογράφονται δέκα ελληνο-ισραηλινές συμφωνίες

Με τον Ισραηλινό ομόλογό του συναντάται αυτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς, που από χθες το βράδυ βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα.

Υπογράφονται δέκα ελληνο-ισραηλινές συμφωνίες

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, είχε σύντομη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του και στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα της συνάντησης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά, ενώ θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες για τη στενότερη οικονομική συνεργασία σε πολλά επίπεδα, όπως είναι η ενέργεια, ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί, με επίσκεψη στο Μουσείο Ολοκαυτώματος όπου είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο των Επιζώντων Ελληνικής Καταγωγής.

Αργότερα, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Τέλος, θα απευθύνει χαιρετισμό σε δείπνο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Forum, στο οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 Έλληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Άριε Μέκελ, Αθήνα και Τελ Αβίβ πρόκειται να υπογράψουν 10 συμφωνίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού.

Η προσοχή στρέφεται στις συμφωνίες που αναμένονται να υπογραφούν από τους Έλληνες υπουργούς Γιάννη Μανιάτη και Νίκο Δένδια με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους. Συγκεκριμένα, η συμφωνία των υπουργών Περιβάλλοντος θα αφορούν κοινές έρευνες για υδρογονάνθρακες και ορυκτούς πόρους καθώς και συνεργασία για εξοικονόμηση ενέργειας μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών.

Στο επίπεδο της Δημόσιας Τάξης, οι συμφωνίες θα αφορούν στην ενίσχυση της ισχύουσας συνεργασίας των δύο χωρών στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Επιχειρηματικά ραντεβού 

Σήμερα, αναχωρεί για το Τελ Αβίβ ο (αρμόδιος για ξένες επενδύσεις) υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης μαζί με 104 Έλληνες επιχειρηματίες, για τους οποίους έχουν κλειστεί ήδη... 330 συναντήσεις με 120 Ισραηλινούς επιχειρηματίες.

Ενδεικτικά, εκπροσωπούνται οι εταιρίες COPELOUZOS GROUP, ΙNTRACOM, ALUMIL S.A, Pharmathen S.A.,Lamda Development S.A., DEMO SA, DASKALANTONAKIS GROUP, IKTINOS HELLAS SA, TEVA Hellas, Athens Medical Group, Galenica, Attica Ventures και ο πρόεδρος εταιριών υψηλής τεχνολογίας Θ.Μυλωνάς, ενώ μετέχουν o πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Β.Ελλάδας Δ.Λακασάς και ο πρόεδρος του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Β.Παϊσιος.

Συναντήσεις Βενιζέλου

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος  Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει δικό του πρόγραμμα, στις 3 το απόγευμα θα συναντηθεί με την υπουργό Δικαιοσύνης και αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους Τζίπι Λίβνι και στη συνέχεια θα  έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ζεέβ Ελκίν.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το βράδυ για την Αθήνα, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα παραμείνει προκειμένου να μεταβεί αύριο στην Ραμάλα όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.