ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος

Διερευνώνται αποσύρσεις καταθέσεων που έγιναν τον Μάρτιο

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ) θα διερευνήσει τις 6.000 συναλλαγές φυσικών και νομικών προσώπων, που προέβησαν σε αποσύρσεις καταθέσεων πριν και κατά την περίοδο των αποφάσεων για το Eurorgoup.

Διερευνώνται αποσύρσεις καταθέσεων που έγιναν τον Μάρτιο

Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης.

Η Επιτροπή θα ζητήσει από την Κεντρική Τράπεζα, σε ηλεκτρονική μορφή, τα στοιχεία των φυσικών και νομικών προσώπων που προέβησαν στις πιο πάνω συναλλαγές πριν και κατά την περίοδο των αποφάσεων του Eurogroup, προκειμένου να βοηθήσει στο έργο του ΤΕΠ, που δεν κατάφερε να παραλάβει τα στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα λόγω προσωπικών δεδομένων.

Η Επιτροπή Θεσμών θεωρεί ότι πριν από τα Χριστούγεννα, τα τμήματα Φόρου Εισοδήματος και Φόρος Προστιθέμενης Αξίας θα είναι σε θέση να δώσουν αξιολόγηση των 6.000 περιπτώσεων, που αντιστοιχούν σε περίπου 1.200 νομικά και φυσικά πρόσωπα που έβγαλαν χρήματα μεταξύ 1-15 Μαρτίου, δήλωσε ο κ. Συλλούρης.

«Πρέπει να διερευνηθεί αν ένας ο οποίος ενώ έβγαλε 10 εκατομμύρια στο εξωτερικό, δήλωνε ότι τα εισοδήματα του ήταν εκατό ευρώ» είπε. Σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη, στην Επιτροπή έχει επίσης συζητηθεί το θέμα της κρατικής μηχανής, λέγοντας ότι «σε σχέση με ένα χρόνο πριν, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά».

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.