ΚΟΣΜΟΣ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά

Η κρίση μείωσε τον πληθυσμό της Πορτογαλίας

Ο πληθυσμός της Πορτογαλίας μειώθηκε κατά 55.000 το 2012 και διαμορφώθηκε στα 10,49 εκατομμύρια.

Η κρίση μείωσε τον πληθυσμό της Πορτογαλίας

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που καταγράφεται μείωση του πληθυσμού.

Το πορτογαλικό εθνικό στατιστικό ινστιτούτο (INE) αποδίδει το φαινόμενο αυτό στη μείωση του αριθμού των γεννήσεων, που συνδυάστηκε με την αύξηση των θανάτων και της μετανάστευσης πολιτών σε άλλες χώρες, αποφεύγοντας ωστόσο να συσχετίσει τα στοιχεία αυτά με την οικονομική κρίση που πλήττει την Πορτογαλία.

Ο αριθμός των γεννήσεων μειώθηκε κατά 7,2% σε ένα επίπεδο κάτω από τις 90.000 για πρώτη φορά αφότου άρχισαν να συγκεντρώνονται συγκρίσιμα στατιστικά στοιχεία.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 4,6% το 2012 εν συγκρίσει με το 2011, με την παιδική θνησιμότητα να καταγράφει επίσης μικρή αύξηση.

Επίσης το ΙΝΕ παρατήρησε αύξηση της μετανάστευσης, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν την Πορτογαλία για να αναζητήσουν εργασία σε πρώην αποικίες της ή σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Σχεδόν 52.000 άνθρωποι μετανάστευσαν μόνιμα, ενώ 69.500 εγκατέλειψαν τη χώρα με την πρόθεση να παραμείνουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο του ενός έτους το 2012. Την ίδια περίοδο η Πορτογαλία δέχθηκε μόλις περίπου 14.600 νέους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.