ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη συνάντηση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ με τον πρωθυπουργό

Μπάιντεν: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας

Το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ήταν η οικονομία. Ο δεύτερος εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να μετατρέψει την οικονομία της πιο ανοιχτή και περισσότερο ανταγωνιστική.

Μπάιντεν: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, «ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Σαμαρά και συζήτησαν μια σειρά διμερών και περιφερειακών ζητημάτων». Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της Ελλάδος ως χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και ως πολύτιμο εταίρο στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, από τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική έως τα Δυτικά Βαλκάνια.

Επαίνεσε ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον κ. Σαμαρά για τη συνεχή δέσμευσή του να προωθήσει τις σκληρές άλλα απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα και πάλι σε σταθερές οικονομικές βάσεις, καθώς και για την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί.

Στο τραπέζι τέθηκε και το Κυπριακό. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες συμφιλίωσης στην Κύπρο, ενώ ο κ. Μπάιντεν χαιρέτισε την πρόσφατη απόφαση των κυβερνήσεων Ελλάδος και Τουρκίας να συναντηθούν με τον τουρκο-κύπριο και ελληνο-κύπριο διαπραγματευτή αντίστοιχα, «ως ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ελληνικής προσπάθειας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της οικονομίας μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας η υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με ομάδα επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ κατά την υποδοχή του κ. Σαμαρά στο Κογκρέσο. «Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα, τον σύμμαχο, εταίρο και καλό φίλο», ανέφερε.

Στη δήλωση που εξέδωσε η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου ο κ. Μενέντεζ σημειώνει: «Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας είναι εξαιρετικά σημαντικές, ριζωμένες ιστορικά σε κοινές αξίες και αρχές. Ο πρωθυπουργός Σαμαράς επιδεικνύει συνεχή ηγετική ικανότητα σε δύσκολους καιρούς καθώς ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει μία σοβαρή οικονομική κρίση με αποφασιστικότητα και αντοχή. Είναι τιμή να υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό Σαμαρά στο αμερικανικό κογκρέσο σήμερα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.