ΚΟΣΜΟΣ

Μεγαλομέτοχος σε ισπανική κατασκευαστική εταιρεία

Ο Μπιλ Γκέιτς έγινε εργολάβος!

Ένεση ρευστότητας στον τομέα των κατασκευών της Ισπανίας εκτιμάται ότι πρόσφερε ο συνιδρυτής του γίγαντα των συστημάτων λογισμικού Microsoft Μπιλ Γκέιτς, που έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία Fomento de Construcciones y Contratas, μία από τις μεγαλύτερες του κλάδου.

Ο Μπιλ Γκέιτς έγινε εργολάβος!

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Γκέιτς εξαγόρασε το 6% των μετοχών της έναντι 113 εκατ. ευρώ, μετατρέποντάς τον στον δεύτερο τη τάξει μέτοχο στο κεφάλαιό της μετά την Ισπανίδα επιχειρηματία Έστερ Κόπλοβιτς, στην οποία ανήκει το 54% της FCC.

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, η τιμή της συναλλαγής των μετοχών της FCC αυξήθηκε κατά 10,7% στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης.

Ο Γκέιτς δεν σκοπεύει να συμμετέχει στη διαχείριση της εταιρείας, ούτε και να αυξήσει το μερίδιό του στο κεφάλαιό της, ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της FCC Χουάν Μπέχαρ.

Η είσοδος του Γκέιτς στο μετοχικό κεφάλαιο της FCC έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι ο κλάδος των κατασκευών στην Ισπανία έχει αρχίσει να ανακάμπτει από την κρίση, εκτίμησε από την πλευρά της η υπουργός Υποδομών Άνα Παστόρ.

Η FCC κατέγραψε καθαρές απώλειες 607 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, όμως στη συνέχεια κέρδισε τον μειοδοτικό διαγωνισμό για την κατασκευή ενός τμήματος του υπογείου σιδηροδρόμου στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.