ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρή τοποθέτηση στα Ηνωμένα Έθνη

Προβατόσχημος λύκος ο Ροχανί υποστηρίζει ο Νετανιάχου

Αδιαφορώντας για το άνοιγμα  που κάνει ο νέος Ιρανός πρόεδρος στη διεθνή κοινότητα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μιλώντας στην 68η συνέλευση του ΟΗΕ χαρακτήρισε τον Ροχανί λύκο μεταμφιεσμένο σε πρόβατο και προειδοποίησε για μονομερή δράση εναντίον του Ιράν.

Προβατόσχημος λύκος ο Ροχανί υποστηρίζει ο Νετανιάχου

«Ο Ροχανί είναι ένας λύκος μεταμφιεσμένος σε πρόβατο. Ένας λύκος που προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Όπως όλοι οι άλλοι, εύχομαι να μπορούσαμε να πιστέψουμε τα λόγια του Ροχανί, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στις πράξεις του Ιράν», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας ότι : «το  Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αν το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να δράσει μόνο του, θα δράσει μόνο του».

Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα επιθετικής ομιλίας του ο Νετανιάχου ανέφερε πως το  Ιράν δεν έχει περάσει ακόμη την κόκκινη γραμμή, όσον αφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αλλά συνέχισε ότι είναι σε θέση να επιταχύνει αν το θελήσει.

Πρόσθεσε δε ότι ο  μόνος τρόπος για να εμποδιστεί με ειρηνικό τρόπο μια ανάπτυξη από το Ιράν πυρηνικών όπλων είναι να συνδυαστούν σκληρές κυρώσεις με μια αξιόπιστη στρατιωτική απειλή.

«Μην εγκαταλείπετε τις πιέσεις (στο Ιράν)», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η μόνη συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί είναι αυτή που θα προέβλεπε «την πλήρη εξάλειψη του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.