ΚΟΣΜΟΣ

«Η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα καταβάλλει εκατομμύρια»

Γερμανικές ειρωνείες για την ελληνική προεδρία της ΕΕ

Με σκωπτικό τρόπο αντιμετωπίζουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης το κόστος των 50 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταβάλλει η χώρα μας στο πλαίσιο της προεδρίας της προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Γερμανικές ειρωνείες για την ελληνική προεδρία της ΕΕ

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) από τις Βρυξέλλες  σε τηλεγράφημά του, που αναπαράγεται σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ της χώρας, επισημαίνει ότι,  «η Ελλάδα έχει περισσότερο από 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος, ενώ το κράτος εδώ και χρόνια προστατεύεται από τη χρεοκοπία με εξωτερική δανειακή βοήθεια – παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση προτίθεται να δαπανήσει σχεδόν 50 εκατ. ευρώ για την προεδρία της στην ΕΕ».

Μεταφέρει, επίσης, τη δήλωση Έλληνα αξιωματούχου, που δεν κατονομάζεται σύμφωνα με την οποία  «πρόκειται για μικρότερο ποσό από εκείνο που δαπάνησαν προηγουμένως άλλες χώρες για την τακτική προεδρία της ΕΕ και ελπίζουμε ότι δεν θα εξαντλήσουμε πλήρως τον προϋπολογισμό».

Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται πως, η εκάστοτε προεδρία πρέπει να αναλάβει τις δαπάνες για τις συναντήσεις των υπουργών της ΕΕ στη χώρα, ενώ οι δαπάνες για τις συνόδους κορυφής στις Βρυξέλλες αναλαμβάνονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.