ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την ερώτηση για τα ναυπηγεία

Για συκοφαντία κατηγορεί την Κουμουνδούρου το ΠΑΣΟΚ

Για συκοφαντία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Για συκοφαντία κατηγορεί την Κουμουνδούρου το ΠΑΣΟΚ

«Η συκοφαντία ως προσφιλές άθλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στον ευτελισμό και την υπονόμευση της πολιτικής, τη στιγμή ακριβώς που καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να προστατέψουν την αξιοπιστία των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κατανοεί, βάζοντας στο ίδιο επίπεδο τη μάχη κατά του ναζισμού της Χρυσής Αυγής και κατά της κυβέρνησης συνεργασίας και ιδίως κατά του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι θέλει να επαναλάβει το πρόσφατο σφάλμα του όταν επισκέφθηκε τον Σκαραμαγκά, χωρίς να συναντηθεί με τους εργαζομένους, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει την υπόθεση αυτή για να κάνει μία ακόμη εμπαθή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που θυμίζει έτσι εμμέσως τις καταγγελίες εργαζομένων ότι δεν συναντήθηκε μαζί τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχει πληροφορηθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι η μόνη οργανωμένη προσπάθεια που έγινε για να απεμπλακεί το ζήτημα τόσο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας -ιδιαίτερα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά- όσο και της ναυπήγησης των υποβρυχίων, ήταν αυτή του 2010, η οποία οδήγησε στην υπογραφή μιας νέας συμφωνίας που επέτρεψε στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκτήσει ένα πλήρες υπερσύγχρονο επιχειρησιακό υποβρύχιο και την κυριότητα άλλων τριών υποβρυχίων, των οποίων η κατασκευή είχε σχεδόν απολύτως ολοκληρωθεί, χωρίς όμως αυτά να έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου;», αναρωτιούνται στο ΠΑΣΟΚ. Και συνεχίζουν: «Ο κ. Τσίπρας θέλει πραγματικά μια λύση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά; Θέλει να διασωθεί η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία;

Θέλει να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και να ολοκληρωθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ή θέλει στην πραγματικότητα να δημιουργήσει τις πολιτικές προϋποθέσεις του αδιεξόδου πάνω στο οποίο επενδύει για όλα τα θέματα;».

Κατόπιν τούτων, δε, καλούν τον κ.Τσίπρα να προστρέξει στα πρακτικά της Βουλής και στα πρακτικά της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας ότι θα αντιληφθεί έτσι ότι όλα έγιναν σε εκτέλεση νομοθετικών ρυθμίσεων, με απόλυτη διαφάνεια και πλήρη συμμετοχή της Βουλής σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» κ. Βενιζέλο

Στην απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αναφέρεται: «Το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς είναι έκθετοι. Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έγινε οργιώδες πάρτι επί Τσοχατζόπουλου και των διαδόχων του σε βάρος της Εθνικής Άμυνας, της Εθνικής Οικονομίας και των εργαζομένων. Το «έργο» του Τσοχατζόπουλου ο Ν. 3885/2010 («νόμος Βενιζέλου») όχι μόνο δεν το ανέτρεψε, αλλά οδήγησε τα ναυπηγεία σε νέο αδιέξοδο. Μη μιλάνε λοιπόν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.