MEDIA

Απογοητευτική η εικόνα της ΝΕΡΙΤ

Δαπανηρό για το Δημόσιο το λουκέτο στην ΕΡΤ

Το λουκέτο στην ΕΡΤ έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής 125 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο ενώ την ίδια ώρα απογοητευτική είναι η εικόνα στη ΔΤ και χαμηλού επιπέδου το ακρόαμα στη ΔΡ.

Δαπανηρό για το Δημόσιο το λουκέτο στην ΕΡΤ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο δημοσιογράφος των «Νέων» Γιώργος Παπαχρήστος, το λουκέτο στην ΕΡΤ έχει κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο 25 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι δαπάνες για την έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ θα φτάσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό το οποίο αφορά αποζημιώσεις εργαζομένων, συντήρηση εγκαταστάσεων και κτιρίων της ΕΡΤ, θα καταβληθεί από το αποθεματικό” του κράτους επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό. Και αντίστροφα.

Το πλεόνασμα που εμφανίζει η κυβέρνηση θα ήταν υψηλότερο, αν η κυβέρνηση δεν είχε κλείσει την ΕΡΤ, καθώς έχει απώλειες από το λουκέτο της, ύψους 70-80 εκατ. ευρώ, ενώ καλείται να πληρώσει και 125 εκατ. ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της φιάσκου, η ΕΡΤ το 2012 θα έκλεινε με τζίρο κοντά στα 260 εκατ. ευρώ, χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, καθώς πληρωνόταν απευθείας από τα νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.