ΚΟΣΜΟΣ

Εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης

Δεκάδες νεκροί από χολέρα στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχουν πεθάνει από χολέρα σε όλη τη Νιγηρία, στη χειρότερη επιδημία που έχει καταγραφεί στη χώρα εδώ και μια πενταετία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Δεκάδες νεκροί από χολέρα στη Νιγηρία

Το πρώτο κρούσμα αναφέρθηκε σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων Νιγηριανών στην Πολιτεία Πλατό, στα κεντρικά της χώρας, πριν από δύο εβδομάδες. Ο υπουργός Υγείας Ονιεμπούτσι Τσουκούου είπε ότι οι αρχές έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι περιλαμβάνουν τα μέτρα αυτά.

Από εκεί η επιδημία εξαπλώθηκε νότια, στις Πολιτείες Λάγκος, Νασαράουα και Όγιο και βόρεια στις Πολιτείες Ζαμφάρα, Κατσίνα και Σοκότο.

«Τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και έχουν κάκιστο αποχετευτικό σύστημα», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Αμπντουλραχμάν Σέσε, γιατρός στο Νοσοκομείο Αμίνου Κάνο.

Η χολέρα είναι μια μολυσματική, βακτηριακή ασθένεια που μεταδίδεται από το μολυσμένο νερό ή από τρόφιμα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διάρροια, αφυδάτωση και θάνατο. Η τελευταία μεγάλη επιδημία στη Νιγηρία είχε σημειωθεί το 2008, όταν έχασαν τη ζωή τους 97 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.