ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία πήραν οι Ρομά των Άνω Λιοσίων

Δεν είναι οι Ρομά βιολογικοί γονείς του βρέφους στη Μυτιλήνη

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις DNA που δείχνουν ότι ο 21χρονος και η 19χρονη Ρομά δεν είναι οι γονείς του μωρού . Συνελήφθησαν και μαζί  με την 51χρονη «γιαγιά» κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκου.

Δεν είναι οι Ρομά βιολογικοί γονείς του βρέφους στη Μυτιλήνη

Αναζητούνται οι βιολογικοί γονείς.

Μετά τον εντοπισμό του βρέφους, 2,5 μηνών, την Τετάρτη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, σε καταυλισμό Ρομά στη Μυτιλήνη, η αστυνομία έχει ζητήσει τη συνδρομή συναρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να διαλευκάνει την δεύτερη αυτή υπόθεση, που μοιάζει πανομοιότυπη με την ιστορία της Μαρίας στα Φάρσαλα.

Εντωμεταξύ, ποινική δίωξη για δυο   κακουργήματα, εμπορία και αρπαγή ανηλίκου από κοινού, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του 53χρονου και της 48χρονης γυναίκας του που συνελήφθησαν στο Ζεφύρι μετά από καταγγελία πώς  είχαν σπίτι τους βρέφος, χωρίς να είναι οι βιολογικοί του γονείς. Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι έδειχναν σε πολύ άσχημη κατάσταση, φέρονται να υποστήριξαν πώς είχαν μεγάλη λαχτάρα να αποκτήσουν παιδί και με τη μεσολάβηση για γυναίκας με το όνομα «Κατερίνα» (χωρίς να δώσουν επώνυμο) πήραν το κοριτσάκι. Η 48χρονη γυναίκα μάλιστα φέρεται να προσπάθησε ανεπιτυχώς να το «δηλώσει», ως τέκνο της, στο Δήμο Φυλής.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης οι αρχές ενδέχεται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι υπήρξαν συνεννοήσεις για την υπόθεση με τη γυναίκα με το όνομα «Κατερίνα» , ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή να υποβληθεί το παιδάκι σε test DNA.

Oι κατηγορούμενοι που δεν είχαν δικηγόρο ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν.

Όσον αφορά στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα από το test DNΑ της Σάσκα Ρούσεβα ώστε να συγκριθούν με αυτό της ανήλικης Μαρίας.

Για τη Σάσκα Ρούσεβα και τον σύζυγό της Αθανάς, η Περιφερειακή Εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση για ενδεχόμενη συμμετοχή σε εμπορία βρεφών.

Αυτό ανακοίνωσε η αρμόδια εισαγγελία της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία η κα Σάσκα Ρούσεβα κατηγορείται, βάσει του άρθρου 182Β του Ποινικού Κώδικα της Βουλγαρίας, ότι έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση του βρέφους, που γέννησε το 2009 στο εξωτερικό.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.