MEDIA

«Μποναμάς» στους καναλάρχες

Καταργείται η υποχρέωση αδειοδότησης των καναλιών!

Τηλεοπτικό αλαλούμ και νομιμοποίηση της παρανομίας προοιωνίζεται η ρύθμιση για τη μετάβαση των καναλιών στο ψηφιακό καθεστώς.

Καταργείται η υποχρέωση αδειοδότησης των καναλιών!

Οι επίμαχες διατάξεις για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περιλαμβάνονται σε ρύθμιση, ενταγμένη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στη Βουλή. Με το άρθρο 18 προωθείται η κατάργηση αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αφού όσα κανάλια εξέπεμπαν την 31η Αυγούστου χωρίς τηλεοπτικές άδειες, θα μπορούν να υπογράφουν συμβάσεις με τους παρόχους δικτύου, τις εταιρείες που θα αναλάβουν τις ψηφιακές συχνότητες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά προϋπόθεση για τη νόμιμη εκπομπή του τηλεοπτικού προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία είναι η σύναψη σύμβασης με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και συμμόρφωση με τους κανόνες προγράμματος του ως άνω νόμου.

Παράλληλα, με το άρθρο 17 του ιδίου νομοσχεδίου, παρατείνεται έως τις 31-12-2013 η προβλεπόμενη προθεσμία του ν.4038/2012 για την έκδοση προκήρυξης με αντικείμενο τη χορήγηση αδειών ραδιοφωνικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.