ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είναι τιμωρία λέει η κυβέρνηση

Κόντρα στη Βουλή για το παρουσιολόγιο των εκπαιδευτικών

Η θέσπιση ατομικού παρουσιολογίου και βιβλίου παρουσίας προσωπικού για τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γίνεται για ορθολογικότερη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού, ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

Κόντρα στη Βουλή για το παρουσιολόγιο των εκπαιδευτικών

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της επίμαχης τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε πως με τη ρύθμιση, «θέλουμε να έχουμε καθημερινή αποτύπωση για το πού βρίσκεται ο εκάστοτε εκπαιδευτικός - κάτι που γίνεται άλλωστε με διαφόρους τρόπους για κάθε εργαζόμενο. Η ρύθμιση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί στην ορθολογικότερη διαχείριση του προσωπικού».

«Ποιος φοβάται την διαφάνεια; Αντιθέτως: Ερχόμαστε να προστατεύσουμε τον εκπαιδευτικό από κάποιους που λένε πως δεν κάνει σωστά τη δουλειά του», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Ο κ. Κεδίκογλου, τόνισε επίσης πως με την τροπολογία προστίθενται τρεις νέες ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ, ενώ δήλωσε αναρμόδιος να τοποθετηθεί για την - επίσης επίμαχη - αυτοαπογραφή 1349 διοικητικών υπαλλήλων οκτώ ΑΕΙ, υπενθυμίζοντας πως η συγκεκριμένη παράγραφος εισάγεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, δεσπόζει στη σημερινή, δεύτερη μέρα συζήτησης των άρθρων του νομοσχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπου και έχει επισυναφθεί. Πέραν του παρουσιολογίου των εκπαιδευτικών, προβλέπει την δυνατότητα εξάντλησης του υποχρεωτικού ωραρίου τους μέχρι και σε πέντε όμορες σχολικές μονάδες, ενώ θεσπίζει και το δικαίωμα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να αλλάζουν την περιοχή τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών εντός των ορίων τους. Η τελευταία παράγραφος της ίδιας τροπολογίας, προβλέπει την υποχρέωση του διοικητικού προσωπικού οκτώ ΑΕΙ να αυτοαπογραφούν επί ποινή αργίας.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου την προηγούμενη Πέμπτη, κατά της τροπολογίας είχαν ταχθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ενώ επιμέρους επιφυλάξεις είχε εκφράσει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης. Πιο κατηγορηματικός ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να την υπερψηφίσει. Σήμερα, η αξιωματική κυρίως, αντιπολίτευση, επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της τροπολογίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.