ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε τα ατού των μονομάχων

Ντέρμπι αιωνίων στο άδειο ΣΕΦ

Με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ το απόγευμα στις 19:15 (Δημόσια Τηλεόραση).

Ντέρμπι αιωνίων στο άδειο ΣΕΦ

Το matrix24.gr σας παρουσιάζει τα μεγάλα ατού των δύο μονομάχων.

Τα πέντε ατού του Ολυμπιακού

1. Ο αέρας του πρωταθλητή Ευρώπης αλλά και η πρόσφατη κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου είναι στοιχεία που ενισχύσουν την ψυχολογία του Ολυμπιακού.

2. Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο ΜVP της Ευρωλίγκας συνιστά ατού από μόνος του καθώς έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι με τη δική του και μόνο απόδοση μπορεί να κρίνει την έκβαση ενός ντέρμπι.

3. Το βαθμολογικό κίνητρο. Εχοντας ήδη το χάντικαπ των -2 βαθμών από την τιμωρία για περσινά επεισόδια, ο Ολυμπιακός ξέρει πολύ καλά ότι με μία ήττα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό αποχαιρετά πρόωρα την 1η θέση της κανονικής περιόδου. Αντιθέτως μία νίκη εξαφανίζει το μισό χάντικαπ.

4. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει πιο δυνατά επίσημα παιχνίδια στα πόδια του αφού έπαιξε δύο δυνατά ματς για το Διηπειρωτικό Κύπελλο με ομάδα μάλιστα που βρισκόταν σε φουλ σεζόν.

5. Ο ενθουσιασμός των νεοαποκτηθέντων, ιδιαίτερα των Αμερικανών, που θα παίξουν για πρώτη φορά σε ντέρμπι αιωνίων. Σίμονς, Ντάνστον και Πέτγουεϊ μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω που ζητά ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

DERBY

Τα πέντε ατού του Παναθηναϊκού

1. Το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει η πίεση του κόσμου του Ολυμπιακού αφού το παιχνίδι διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

2. Η έλλειψη μεγάλου άγχους για το αποτέλεσμα αφού ακόμα και σε περίπτωση ήττας ο Παναθηναϊκός θα εξακολουθήσει να βρίσκεται πάνω από το μεγάλο αντίπαλό του.

3. Η ομοιογένεια του συνόλου. Φέτος ο Παναθηναϊκός έκανε λίγες και καλές προσθήκες σε αντίθεση με το προηγούμενο καλοκαίρι που άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ. Μάλιστα δύο από τους παίκτες που ήρθαν (Φώτσης, Μπατίστ) έχουν ξαναπαίξει επί σειρά ετών στον Παναθηναϊκό.

4. Η τριάδα των Διαμαντίδη, Λάσμε και Γκιστ η οποία από πέρυσι έδειξε ότι στην καλή της ημέρα διαλύει κάθε αμυντικό σύστημα του αντιπάλου.

5. Ο οίστρος του νεοαποκτηθέντος Νίκου Παππά ο οποίος, απόντος του Ούκιτς, θα έχει ενισχυμένο ρόλο, στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του.

Τα τελευταία νέα

Στον Ολυμπιακό είναι αμφίβολη η παρουσία του Μίρζα Μπέγκιτς ο οποίος έχασε προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Δεν θα παίξει σίγουρα ο τραυματίας ο Έισι Λο ενώ αντίθετα ο Βασίλης Σπανούλης είναι πανέτοιμος.

Για τον Παναθηναϊκό ο Ρόκο Λένι Ούκιτς θα είναι στην αποστολή όμως δεν θα αγωνιστεί. Αλλά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.