ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης η κυβέρνηση

Οι πιέσεις της τρόικας και η φαγωμάρα με το ΠΑΣΟΚ ανησυχούν το Μαξίμου

Λεπτούς και, κυρίως, δύσκολους πολιτικούς χειρισμούς είναι αναγκασμένος να κάνει το προσεχές διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς. Η ψυχρολουσία από την Άγκελα Μέρκελ, η οποία ουσιαστικά απάντησε στο πολιτικό διάβημα Σαμαρά παραπέμποντας τον έλληνα Πρωθυπουργό στην... τρόικα, ο όγκος των δημοσιονομικών, φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων που πρέπει να υλοποιηθούν αλλά και η ένταση μεταξύ στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ επιδεινώνουν το κλίμα.

Οι πιέσεις της τρόικας και η φαγωμάρα με το ΠΑΣΟΚ ανησυχούν το Μαξίμου

Καθώς ο Πρωθυπουργός θα πρέπει τις επόμενες λίγες ημέρες να καταλήξει στη στρατηγική έναντι της τρόικας, οι επικεφαλής της οποίας επιστρέφουν την προσεχή εβδομάδα στην Αθήνα, το κλίμα ανάμεσα στα δύο κόμματα που κυβερνούν μυρίζει μπαρούτι και οι αφορμές ανάφλεξης δεν λείπουν. Η πολιτική και λεκτική αστοχία του Απ. Τζιτζικώστα να εξισώσει το ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή προκάλεσε σάλο, την παρέμβαση Βενιζέλου προς Σαμαρά και, εν τέλει, το σαφές, άκομψο άδειασμα του Περιφερειάρχη από την κυβέρνηση. Ο δημόσιος χαρακτηρισμός περί γκάφας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ο πλέον ήπιος απ' όσα ακούστηκαν στο εσωτερικό του πρωθυπουργικού επιτελείου για τον νεαρό πολιτικό, που διαδέχτηκε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ωστόσο, η πραγματικότητα παραμένει. Για δεύτερη φορά, σε συντομο χρονικό διάστημα, το Μαξίμου με επίσημο τρόπο, μέσω Σ. Κεδίκογλου, αναγκάστηκε να παράσχει πλήρη κάλυψη στο ΠΑΣΟΚ (σ.σ. είχε προηγηθεί η δημόσια δήλωση σχετικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια) προκειμένου να σβήσει η φωτιά που πήγαινε να ανάψει στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ωστόσο, καλοί γνώστες του παρασκηνίου επιμένουν ότι αυτό είναι μόνον προσωρινό. Το κλίμα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων είναι τόσο ηλεκτρισμένο που είναι απλά ζήτημα χρόνου η επόμενη κρίση...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.