ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται ο πόλεμος κυβέρνησης - ισλαμιστών

Ρουκέτες, σφαίρες και αίμα στην Αίγυπτο

Τη γιγάντια κεραία δορυφορικών επικοινωνιών του Καΐρου έπληξαν σήμερα ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από αγνώστους. Συνεχίζουν να σκοτώνουν οι σφαίρες των ισλαμιστών στο Σουέζ και σήμερα. Κατηγορούν αλλήλους κυβέρνηση και ισλαμιστές για το νέο λουτρό αίματος χθες στη χώρα.

Ρουκέτες, σφαίρες και αίμα στην Αίγυπτο

Η μία από τις ρουκέτες έπληξε την κεραία που χρησιμοποιείται για τις διεθνείς τηλεφωνικές επικοινωνίες. Νωρίτερα, πέντε στρατιώτες που περιπολούσαν κοντά στην περιοχή της διώρυγας του Σουέζ, σκοτώθηκαν από αγνώστους ενόπλους στη βόρεια Αίγυπτο, ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας, την επομένη των συγκρούσεων ανάμεσα σε υποστηρικτές του αποπεμφθέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των δυνάμεων τις τάξεις, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 53 άνθρωποι.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Ισμαϊλίγια, όπου ομάδες ένοπλων ισλαμιστών επιτίθενται συχνά εναντίον μελών των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας, μετά την καθαίρεση του Μοχάμεντ Μόρσι. Ένοπλοι επιτέθηκαν επίσης κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας στο Σινά σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα τους διαδηλωτές , υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι, ότι επιτέθηκαν χθες κατά πολιτών κατά τις συγκρούσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 53 ανθρώπων, ενώ από την πλευρά τους οι ισλαμιστές καταγγέλλουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «πυροβόλησαν για να σκοτώσουν». Οι ισλαμιστές οργάνωσαν διαδηλώσεις χθες, την 40ή επέτειο από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ (6 Οκτωβρίου 1973), τον οποίο οι Αιγύπτιοι θεωρούν νικηφόρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων, όχι όμως και όπλων και ότι οι χθεσινές συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπους πολίτες και ισλαμιστές, που θέλησαν να χαλάσουν τους εορτασμούς. Οι δυνάμεις της τάξης κατόρθωσαν να τεθούν ανάμεσα στις δύο πλευρές και να αναλάβουν τον έλεγχο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.