ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομικοί κύκλοι της Βουλής

«Φαιδρή υπόθεση η αίτηση για άρση της ασυλίας του Γ. Παπανδρέου»

Αστεία χαρακτηρίζουν οι νομικοί κύκλοι της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής την αίτηση για άρση ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου, που εστάλη την Παρασκευή στο Σώμα.

«Φαιδρή υπόθεση η αίτηση για άρση της ασυλίας του Γ. Παπανδρέου»

Μάλιστα εκφράζουν την ενόχλησή τους  καθώς ο συγκεκριμένος πολίτης που έκανε τη μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτης Σταμάτης, έχει γεμίσει το κοινοβούλιο με μηνύσεις κατά πολιτικών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση αν και ο κ.Σταμάτης μήνυσε τον κ.Παπανδρεου για εξαπάτηση εκλογέων και διασπορά ψευδών ειδήσεων προεκλογικά με αφορμή το σύνθημα λεφτά υπάρχουν, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρόσθεσε στο δικό του αίτημα ότι τα αδικήματα αυτά τελέστηκαν και μετεκλογικά όταν ήταν πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα η αίτηση που ήρθε στη βουλή να αντιμετωπιστεί με το νομό περί ευθύνης υπουργών που χρειάζεται υπογραφές βουλευτών για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής και όχι ως απλή άρση ασυλίας από την επιτροπή δεοντολογίας.

Ο προβληματισμός σχετίζεται με τον έλεγχο, που πρέπει να διενεργεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πριν στείλει υποθέσεις που αφορούν βουλευτές και υπουργούς στη βουλή αυτό δεν γίνεται με αποτέλεσμα το Κοινοβούλιο να γεμίζει από παράλογες μηνύσεις πολιτών κατά πολιτικών .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.