ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Που είχαν μεταπηδήσει σε άλλα Ταμεία

Επιστρέφουν στον ΟΑΕΕ 60.000 ασφαλισμένοι

Στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών επιστρέφουν περίπου 60.000 ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του ταμείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Επιστρέφουν στον ΟΑΕΕ 60.000 ασφαλισμένοι

Κυρίως αφορούν κατά το παρελθόν ασφαλισμένους στο εν λόγω ταμείο, οι οποίοι ωστόσο με νομοθετικές ρυθμίσεις του Γιάννη Βρούτση, που διευθετούσε την απαλλαγή των ελεύθερων επαγγελματιών από τις υψηλές εισφορές του Ταμείου τούς μεταβίβαζε στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, όπου το ετήσιο ασφάλιστρο δε ξεπερνά τα 600 ευρώ, παρότι ήταν ήδη γνωστά τα προβλήματα του ΟΑΕΕ.

Στη μετακίνηση αυτή που στοχεύει στην τόνωση των εσόδων, θα υπαχθούν 16 κατηγορίες μεταξύ των οποίων οι αυτοαπασχολούμενοι από 1 Ιανουαρίου του 1993, έμποροι και βιοτέχνες σε περιοχές με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων και οι αυτοκινητιστές.

Υπό το βάρος της κατάστασης στην οποία βρίσκεται οικονομικά το Ταμείο και με δεδομένο το αρνητικό ισολογισμό των 800 εκατομμυρίων ευρώ, το υπουργείο Εργασίας επανεξετάζει τις 16 κατηγορίες, αν και ειδήμονες εκτιμούν πως το πρόβλημα έγκειται στην αναλογία μεταξύ ανταποδοτικότητας εισφορών και παροχών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.