ΕΛΛΑΔΑ

Αφέθηκαν ελεύθεροι

Αποθεωτική υποδοχή σε δύο κατοίκους της Ιερισσού

Μετά από τρείς μήνες προσωρινής κράτησης ακόμη δύο κάτοικοι της Ιερισσού, που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» τον περασμένο Φεβρουάριο στις Σκουριές Χαλκιδικής αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αποθεωτική υποδοχή σε δύο κατοίκους της Ιερισσού

Οι δύο κάτοικοι αποφυλακίστηκαν, καθώς οι δικαστικές αρχές του Πολυγύρου Χαλκιδικής έκαναν δεκτό το αίτημα αντικατάστασης  της προσωρινής τους κράτησης με άλλους περιοριστικούς όρους.

Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν αφορούν την εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ επιπλέον τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση, ύψους 8.000 ευρώ στον έναν και 1.500 ευρώ στον άλλο.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν απολογηθεί τον περασμένο Ιούλιο στον ανακριτή Πολυγύρου, αρνούμενοι οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην εμπρηστική επίθεση, χωρίς όμως να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα, που τους έκριναν προφυλακιστέους και έκτοτε κρατούνταν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Οι δύο Ιερισσώτες επέστρεψαν νωρίτερα στο χωριό τους όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από συντοπίτες τους.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στην προ μηνός αποφυλάκιση άλλων δύο κατοίκων της Ιερισσού που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση. Επρόκειτο για τους δύο πρώτους -από τους συνολικά τέσσερις- προφυλακισμένους για τον εμπρησμό. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν συμπληρώσει το 6μηνο της προσωρινής κράτησης και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, με βούλευμά του, αποφάσισε να τους αφήσει υπό όρους ελεύθερους μέχρι να οριστεί η δίκη.

Εν τω μεταξύ, αποφασιστικής σημασίας για την περαιτέρω ποινική διερεύνηση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο των Σκουριών θα αποτελέσει η απόφαση που θα λάβει η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να συγκληθεί τις προσεχείς μέρες για να αποφανθεί εάν θα κάνει δεκτό το αίτημα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη που ζήτησε να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για την υπόθεση. Να σημειωθεί ότι για την πολύκροτη υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 20 άτομα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα -μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης- από τους οποίους έως τώρα έχουν απολογηθεί οι επτά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.