ΚΟΣΜΟΣ

Με εγγύηση

Ελεύθερο το ζευγάρι που είχε σκλάβες 3 γυναίκες για 30 χρόνια

Ελεύθερο αφέθηκε με εγγύηση το ζευγάρι, ηλικίας 67 ετών, το οποίο κρατούσε 30 χρόνια ως σκλάβες τρεις γυναίκες όπως ανακοίνωσε  η Σκότλαντ Γιάρντ.

Ελεύθερο το ζευγάρι που είχε σκλάβες 3 γυναίκες για 30 χρόνια

Τρεις τρομοκρατημένες και ψυχικά τραυματισμένες γυναίκες απελευθερώθηκαν αφού κρατήθηκαν σε συνθήκες σκλαβιάς για περισσότερο από τριάντα χρόνια μέσα σ' ένα συνηθισμένο σπίτι του νότιου Λονδίνου, «κάτι πρωτοφανές», σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, η οποία συνέλαβε χθες, Πέμπτη, τα χαράματα ένα ζευγάρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ύποπτοι για εξαναγκασμό σε καταναγκαστική εργασία και για υπαγωγή προσώπων σε καθεστώς δουλείας. «Είχαμε περιπτώσεις δουλείας όπου άνθρωποι είχαν κρατηθεί παρά τη θέλησή τους για δέκα χρόνια, αλλά ποτέ κάτι τέτοιας έκτασης», υπογράμμισε ο ντετέκτιβ Κέβιν Χάιλαντ μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης μιας 69χρονης Μαλαισιανής, μιας 57χρονης Ιρλανδέζας και μιας 30χρονης Βρετανίδας.

Οι συλλήψεις των δύο 67χρονων πραγματοποιήθηκαν στις 7:30 το πρωί της Πέμπτης, αλλά οι τρεις γυναίκες είχαν απελευθερωθεί από τις 25 Οκτωβρίου, διευκρίνισε αργά το απόγευμα η αστυνομία.

«Πέρασε ένα χρονικό διάστημα ως τις συλλήψεις επειδή χρειαστήκαμε χρόνο για να δουλέψουμε με τα πρόσωπα αυτά που φέρουν μεγάλα ψυχικά τραύματα και επειδή ήταν πολύ δύσκολο να εξακριβώσουμε τα γεγονότα. Είμαστε σίγουροι πως και οι τρεις βρίσκονταν σ' αυτή την κατάσταση επί τουλάχιστον τριάντα χρόνια. Πιστεύουμε ότι η πιο νέα δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον έξω κόσμο» πρόσθεσε ο Κέβιν Χάιλαντ, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν το νεώτερο από τα τρία θύματα γεννήθηκε σε αιχμαλωσία.

«Και οι τρεις είναι εξαιρετικά τραυματισμένες ψυχικά και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος όπου και εξακολουθούν να βρίσκονται», ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ.

«Οι κυρίες ήταν εντελώς τρομοκρατημένες απ' αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε η Ανίτα Πρεμ, ιδρύτρια της ένωσης Freedom Charity. Η ένωση αυτή, η οποία αγωνίζεται κατά της δουλειάς και των καταναγκαστικών γάμων, ειδοποίησε την αστυνομία τον περασμένο Οκτώβριο και συνεργάσθηκε με τις αρχές.

Η Ανίτα Πρεμ διευκρίνισε πως οι τρεις γυναίκες, οι οποίες μπόρεσαν να βγουν από το σπίτι με δικά τους μέσα, δεν φαίνεται να υπήρξαν θύματα σεξουαλικής βίας, αλλά πιστεύει πως υπέστησαν σωματική κακομεταχείριση.

Ένα από τα θύματα ήρθε μόνο του σε επαφή με την ένωση αφού είδε ένα ρεπορτάζ για τις δραστηριότητες της Freedom Charity.

Η Freedom Charity βρισκόταν σε επαφή με το θύμα τηλεφωνικά επί μια εβδομάδα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, πριν ειδοποιήσει την αστυνομία. «Αυτό ήταν ο καταλύτης που οδήγησε ένα από τα θύματα να καλέσουν για βοήθεια και που επέτρεψε τελικά να τα σώσουμε», υπογράμμισε ο ντετέκτιβ Κέβιν Χάιλαντ.

Ο ερευνητής πρόσθεσε πως η αστυνομία δεν γνωρίζει σ' αυτό το στάδιο πολλά πράγματα για τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι τρεις γυναίκες, οι οποίες εξακολουθούν να είναι πολύ τραυματισμένες ψυχικά για να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

«Φαίνεται πως ζούσαν σε μια μορφή ελεγχόμενης ελευθερίας, αλλά ερευνούμε το βαθμό αυτής της ελευθερίας. Περνούσαν το μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο σπίτι», εξήγησε ο ντετέκτιβ.

«Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς πως τέτοιο πράγμα μπορεί να συμβαίνει στη Βρετανία, στο Λονδίνο, το 2013», τόνισε η Ανίτα Πρεμ.

«Ευτυχώς είδε αυτή την εκπομπή και είχε αρκετή εμπιστοσύνη για να σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν πιστεύω πως οι γείτονες γνώριζαν κάτι. Ήταν απλώς ένα συνηθισμένο σπίτι σ' ένα συνηθισμένο δρόμο" στο Λάμπεθ, στο νότιο Λονδίνο», είπε ακόμη η Ανίτα Πρεμ.

«Ελπίζω πως αυτές οι τρεις γυναίκες θα έχουν ευτυχισμένη ζωή μόλις ξεπεράσουν το τραύμα, αν ποτέ τα καταφέρουν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.