ΥΓΕΙΑ

Οι χρονίως πάσχοντες έχουν μειώσει κατά 50% τις δαπάνες τους

Μείωση του προσδόκιμου ζωής επιφέρει η περικοπή δαπανών υγείας

«Εκπτώσεις» στην ιατρική αγωγή κάνουν 1 στους 3 ασθενείς, καθώς η περιστολή των δαπανών στην υγεία και η οικονομική στενότητα τους αναγκάζουν εκ των πραγμάτων να διαφοροποιήσουν τη συχνότητα λήψης φαρμάκων.

Μείωση του προσδόκιμου ζωής επιφέρει η περικοπή δαπανών υγείας

Τη στιγμή που περιορίζεται δραστικά η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σύμφωνα με την έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά… «κατανόηση» στοχεύοντας στον περιορισμό των σχετικών δαπανών του προϋπολογισμού στο 1%.

Έτσι, η φορολόγηση των πολιτών-μέρος της οποίας κατευθύνεται στην υγεία- και οι ασφαλιστικές εισφορές πάνε στράφι, κατόπιν πιέσεων της τρόικα, που πιέζει για μείωση των χρημάτων του κρατικού κορβανά που θα στοχεύουν στη φαρμακευτική θεραπεία αρρώστων.

Ως εκ τούτου, μειώνεται σταδιακά και το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας, που άγγιξε τα 78 έτη από τα 81 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, η έρευνα που διεξήγε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας συμπεραίνει πως :

- Ένας στους τρεις Έλληνες ασθενείς αναγκάζεται να διαφοροποιήσει τη θεραπεία του, αραιώνοντας τη συχνότητα λήψης φαρμάκου, ώστε να διαρκέσει περισσότερο, λόγω οικονομικής αδυναμίας να αγοράζει φάρμακα.

- Το 60% των χρονίως πασχόντων αντιμετωπίζουν οικονομικούς περιορισμούς ή λίστες αναμονής στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες Υγείας.

- Οι χρονίως πάσχοντες έχουν μειώσει κατά 30% τις επισκέψεις τους σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά την τριετία 2011-2013.

- Οι χρονίως πάσχοντες έχουν μειώσει κατά 50% τις δαπάνες τους για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κατά την τριετία 2011-2013.

- Το επίπεδο της αυτοεκτίμησης της υγείας των χρονίως πασχόντων έχει μειωθεί κατά 60% από το 2012.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.