ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε αδιέξοδο για πλειστηριασμούς, απολύσεις

Σενάρια αναβολής της άφιξης της τρόικας

Πιθανή θεωρείται πλέον μία νέα, μικρή, αναβολή στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος καθώς δεν αποκλείεται η τρόικα να μην επιστρέψει, τελικά, στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου.

Σενάρια αναβολής της άφιξης της τρόικας

Η ανησυχία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για το ενδεχόμενο νέων αποσκιρτήσεων από το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο κίνδυνος ενστάσεων εκ μέρους των γαλάζιων βουλευτών αναγκάζουν τον κ. Αντ. Σαμαρά να αναζητήσει κοινά αποδεκτά εναλλακτικά σενάρια τουλάχιστον για τα καυτά μέτωπα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάς με τα στελέχη της τρόικας, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να αναβληθεί για μία εβδομάδα η προγραμματισμένη άφιξή τους καθώς η Αθήνα δεν είναι έτοιμη να συζητήσει επί συγκεκριμένης βάσης για τα δύο ζητήματα, των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων.

Παρά το γεγονός ότι προβληματισμός διατυπώνεται και από γαλάζιους βουλευτές, βασική αιτία της καθυστέρησης μοιάζει να είναι η σκλήρυνση της στάση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κατά την τελευταία σύσκεψη στο Μαξίμου εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός σε οποιαδήποτε μεταβολή του υφιστάμενου σήμερα πλαισίου για πλειστηριασμούς και ομαδικές απολύσεις. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τα δύο αυτά ζητήματα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της τρόικας και, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, αποτελούν προϋπόθεση για την επίτευξη συμβιβασμού στο θέμα του δημοσιονομικού κενού.

Παρά το γεγονός ότι οι διαβουλεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται εξ αποστάσεως, οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν έως και απίθανη την ολοκλήρωση των συζητήσεων μέχρι το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, με την ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να αποτρέψει άλλο ένα μπαράζ επιθέσεων από τον συνήθη ύποπτο Γέρουν Ντάισελμπλουμ..

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Παιδεία, Υγεία, Τρόικα δοκιμάζουν την κυβέρνηση | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 29/11/2013

    […] τη δόση και τη συνολική αξιολόγηση του προγράμματος. Όπως αποκάλυψε το matrix24.gr, η άφιξη της τρόικας την προσεχή Δευτέρα θα πρέπει […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.