ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τις απολογίες τους

Στη φυλακή τρεις για την απάτη στον «Οίκο Ναύτου»

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απάτης σε βάρος του «Οίκου Ναύτου». Ανακριτής και εισαγγελέας επιφύλαξαν διαφορετική ποινική μεταχείριση από τους άλλους συγκατηγορουμένους τους καθώς ο ποινικός ρόλος των συγκεκριμένων κατηγορουμένων ήταν - σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας- βαρύτερος .

Στη φυλακή τρεις για την απάτη στον «Οίκο Ναύτου»

Και οι τρεις κατηγορούμενοι υπάλληλοι του «Οίκου Ναύτου» -δύο γυναίκες και ο οικονομικός διευθυντής του ταμείου- παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στην υπόθεση , αλλά μετά τη σύλληψή τους δήλωσαν μετανιωμένοι.

Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με πληροφορίες - ισχυρίστηκαν απολογούμενοι ότι:

• «Ο ιδιώτης κλινικάρχης λειτουργώντας ουσιαστικά ως agent provocateur υπό τις εντολές του ΣΔΟΕ και εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές αυτές, μας ενέπλεξε σε μια υπόθεση, την οποία αυτός και το ΣΔΟΕ δημιούργησαν και η οποία στερείται αντικειμένου, αφού ουδεμία βλάβη του Δημοσίου έλαβε χώρα...»

• «Δηλώνω απολύτως μεταμελημένη για το βαθμό συμμετοχής μου και την ανάμειξή μου στην υπόθεση, την οποία μόνο ως επιπόλαιη απερισκεψία μπορώ να χαρακτηρίσω... Η δε συμμετοχή μου συνίσταται στον καθαρά διαμεσολαβητικό μου ρόλο, καθώς έφερα σε επαφή τον κλινικάρχη με τον συγκατηγορούμενο μου , λόγω της θέσης μου στο λογιστήριο»

• «Δηλώνω απολύτως μεταμελημένη. Είναι δεδομένο ότι κυρίαρχο ρόλο και γνώση είχε ο συγκατηγορούμενός μου»

Στα σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αναζήτησε «άλλοθι» ο οικονομικός διευθυντής του «Οίκου Ναύτου» υποστηρίζοντας ότι … λύγισε κάτω από αυτό το βάρος και λειτούργησε «παρορμητικά».

Συγκεκριμένα αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα: « Με ειλικρίνεια και συναίσθηση καθήκοντος έναντι της Υπηρεσίας που τίμησα και με τίμησε και εκείνη με σωρεία διακρίσεων. Σας δηλώνω ότι δεν γνώριζα εξαρχής το μελετώμενο σχέδιο επανείσπραξης των ήδη εισπραχθέντων τιμολογίων. Η εμπλοκή μου συνίσταται σε μια μεμονωμένη συνδρομή που πραγματοποιήθηκε υπό την συναισθηματική και ψυχολογική πίεση πολύ ιδιαίτερων συνθηκών. Είμαι συγκλονισμένος και ειλικρινά μετανιωμένος για την απερισκεψία μου, την επιπολαιότητά μου, τη στιγμιαία κακή και εσφαλμένη κρίση μου. Αν είχα την ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα ή έστω και το περιθώριο του χρόνου για να σκεφτώ λογικά και όχι επιπόλαια και παρορμητικά, σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί.

Σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση αν δεν είχα λυγίσει κάτω από το βάρος των οικογενειακών μου. Πραγματικά κάμφθηκα από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, ανήμπορος να αντιμετωπίσω τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που μου προέκυψαν, σε συνδυασμό με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.