ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας

Συνάντηση Βενιζέλου με τον Βρετανό ομόλογό του

«Η συνάντηση και το γεύμα εργασίας που είχαμε με τον Βρετανό συνάδελφο μου τον κ. Γουίλιαμ Χέικ ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου να παρουσιάσουμε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του συμβουλίου της Ε.Ε.», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά την συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών στο Λονδίνο.

Συνάντηση Βενιζέλου με τον Βρετανό ομόλογό του

Οι δύο υπουργοί, εκτός από την Ελληνική προεδρία συζήτησαν επίσης για το Κυπριακό, τις εξελίξεις στη Συρία, στην Αίγυπτο, το Ιράν, τη Λιβύη, την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος οι προτεραιότητες της Ελληνικής προεδρίας «είναι γνωστές και η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε έτοιμη να συνεργαστεί και να προσφέρει όποια βοήθεια χρειαστεί».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε στον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών πως όταν «η Ελλάδα μιλάει για ανάπτυξη, εννοεί την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προστασία της κοινωνικής διάστασης της Ε.Ε.».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και την πορεία του προγράμματος προσαρμογής της Ελληνικής οικονομίας. «Χάρη στις θυσίες του Ελληνικού λαού η Ελλάδα τώρα μπορεί με αξιόπιστο τρόπο να ασκήσει την προεδρία. Αλλά το βασικό είναι να μπορέσουμε ως Ευρώπη και ως Ελλάδα να προτείνουμε στον λαό μας, να προτείνουμε στους λαούς της Ευρώπης μια νέα αφήγηση για το μέλλον της Ευρώπης η οποία δεν μπορεί να ταυτίζεται με την λιτότητα, δεν μπορεί να ταυτίζεται με την κρίση. Πρέπει να ταυτιστεί ξανά, με την σταθερότητα, την δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το κοινωνικό κράτος και την ευημερία», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε επίσης ότι «ήδη υπάρχουν σημαντικές άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα» από τη Βρετανία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι «ο τομέας της ενέργειας στον πάρα πολύ κρίσιμο τομέα της έρευνας των υδρογονανθράκων και της μελλοντικής εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων» είπε ο κ. Βενιζέλος. Ενώ έσπευσε να προσθέσει πως υπάρχει πολύ έντονη βρετανική παρουσία στην Ελλάδα και μέσω της στενής συνεργασίας του ΤΑΠ, «ο βασικός εταίρος του ΤΑΠ είναι η BP, μια εταιρεία βρετανικών συμφερόντων».

Για το Κυπριακό οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο Κυπριακός λαός και πως τόσο η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ως μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις όσο και η κυβέρνηση της Ελλάδος θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.