ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι φοβάται η Αθήνα

Τί δουλειά έχουν τα Σκόπια στο Βερολίνο;

Ανησυχία στην κυβέρνηση από τη χθεσινή συνάντηση Μέρκελ – Νίμιτς για το Σκοπιανό.

Τί δουλειά έχουν τα Σκόπια στο Βερολίνο;

Κινητικότητα καταγράφεται για άλλη μια φορά στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ενώ, παράλληλα, αναμένεται οσονούπω και το άνοιγμα του Κυπριακού. Η Ευρώπη μοιάζει ανυπόμονη να κλείσει μέτωπα στην περιοχή και η οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Κύπρο μπορεί να παρέχουν την κατάλληλη ευκαιρία. Η' τουλάχιστον αυτό φαίνεται να φοβάται η Αθήνα που είχε χθες τον επίσημο απεσταλμένο του ΟΗΕ για το Σκοπιανό κ. Μάθιου Νίμιτς να συναντάται με την Άγκελα Μέρκελ.

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη γερμανική θέση δεν μεταβλήθηκε, ότι δηλαδή η επίλυση της διαφοράς μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της γείτονος σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, το μήνυμα περί της ανάγκης να επιδείξουν τα δύο μέρη πολιτική βούληση έφτασε και στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που έχει και ιδιαίτερη ιστορική εμπλοκή με το ζήτημα παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις, ωστόσο η ελληνική πλευρά προετοιμάζεται δια παν ενδεχόμενο...

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Σ.Π 14:25 06/11/2013

    Ολοι θέλουν στό ΝΑΤΟ μέ τήν ΑΜΕΡΙΚΗ, ολοι θά θέλουν νά πάρουν μέρος καί στόν Ενωμένο Στρατό τής Ευρώπης γιατί δέν εμπιστέυονται τήν ΑΜΕΡΙΚΗ, καί όλοι μέ τόν στρατό τους γιατί δέν εμπιστεύεται ό ένας τόν άλλο. Η Γεωργία στήν Ευρώπη εχει μέλλον, μετατρέψτε τά τρακτέρια σέ τανκς νά οργώνετε παντού.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.