ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για τα 15 χρόνια από το θάνατό της

Τα Παιδικά Χωριά SOS τίμησαν τη Λιλή Ζωγράφου

Τα Παιδικά Χωριά SOS τίμησαν τη μνήμη της σπουδαίας συγγραφέως, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατό της.

Τα Παιδικά Χωριά SOS τίμησαν τη Λιλή Ζωγράφου

Για μια ξεχωριστή γυναίκα, ένα ανήσυχο πνεύμα έκανε λόγο ο Αναστάσιος Βρεττός, πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, υπογραμμίζοντας την απόφαση της συγγραφέως να αφήσει τα Παιδικά Χωριά SOS «κληρονόμο» των συγγραφικών της δικαιωμάτων. «Τα έσοδα που συγκεντρώνονται από αυτά ενισχύουν το έργο μας και ιδιαίτερα την εκπαιδευτική πορεία πολλών παιδιών» τόνισε.

Για σπάνιο και μοναδικό άνθρωπο έκανε λόγο ο ποιητής Γιώργος Χρονάς, χαρακτηρίζοντάς την εκρηκτική και αληθινή. «Με την πράξη της και τη στάση της» η Λιλή Ζωγράφου είναι πανταχού παρούσα» σημείωσε. Ως συγκλονιστική περιέγραψε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης την πρώτη τους συνάντηση. «Δεν μάσαγε τα λόγια της, τα έβαζε με όλους και με όλα. Αυτή την περίοδο έχουμε ανάγκη τέτοιες φωνές, θυμωμένες και συγκροτημένες. Ως έθνος είμαστε πιο αδύναμοι που δεν υπάρχει η Λιλή Ζωγράφου» είπε.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης ερμήνευσε ένα δικό του τραγούδι βασισμένο στη γνωριμία του με τη συγγραφέα, ενώ προβλήθηκε τηλεοπτική συνέντευξή της προς τον Ανδρέα Ρουμελιώτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.