ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Το ΚΚΕ δεν θα γίνει το κερασάκι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Το ΚΚΕ «δεν θα γίνει το «κερασάκι» σε μια κυβέρνηση για να εκθειάζει τον Ομπάμα, την ΕΕ και τις προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος και την πορεία της οικονομίας», δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ δεν θα γίνει το κερασάκι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Η διελκυστίνδα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας δεν είναι σύγκρουση, αλλά επιμέρους διαφωνίες για τον τρόπο και τον χρόνο εφαρμογής συμφωνημένων αντιλαϊκών μέτρων εκτιμά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Real news, νέα μέτρα θα υπάρξουν ανεξαρτήτως της μορφής που θα πάρουν.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών, εκτίμησε ότι «κανένας δεν τις θέλει αυτή τη στιγμή, ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλλον τις ζητά εκ του ασφαλούς και για να κρατά συσπειρωμένο ένα ακροατήριο ψηφοφόρων του εν αναμονή πιθανών εκλογών».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο στήριξης μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ μετεκλογικά, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα «δεν θα γίνει το «κερασάκι» σε μια κυβέρνηση για να εκθειάζει τον Ομπάμα, την ΕΕ και τις προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος και την πορεία της οικονομίας».

«Έτσι όπως είναι η κατάσταση στο εργατικό λαϊκό κίνημα, μόνο μια μαχητική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξει το δρόμο για μια διακυβέρνηση που ο λαός θα είναι στην εξουσία. Και εκεί το ΚΚΕ θα αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες», υπογράμμισε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό τις οποίες συνέδεσε με τους οξύτατους ανταγωνισμούς στην περιοχή για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων.

Αναφορικά με την πρόταση εξεταστικής για τα Ναυπηγεία, είπε ότι το ΚΚΕ θα την εξετάσει επισταμένως αν και γενικά ψηφίζει τέτοιες προτάσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις επιφυλάξεις του για τα αποτελέσματα, καθώς «σπάνια η αλήθεια βγαίνει στο φως μέσα από τέτοιες επιτροπές».

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ φοβάται «ανώμαλες εξελίξεις σαν τα «πέτρινα χρόνια» του παρελθόντος», ο κ. Κουτσούμπας αφενός μεν είπε ότι «κόμμα παντός καιρού σημαίνει ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά, ικανό να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις συνθήκες της ταξικής πάλης», αφετέρου δε πρόσθεσε «εάν εννοείτε φασιστική ή άλλη οπισθοδρόμηση, είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει».

Ταυτόχρονα τόνισε ότι το τοπίο με την Χρυσή Αυγή μπορεί να το καθαρίσει μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα παλεύοντας ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό-ναζισμό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.