ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη γωνία βάζει την Αθήνα ζητώντας νέα στοιχεία

Καθυστερήσεις παίζει η τρόικα

Καθυστερήσεις μοιάζει να παίζει η τρόικα εγείροντας διαρκώς ζητήματα στην ελληνική πλευρά :

Καθυστερήσεις παίζει η τρόικα

Πριν από λίγο τελείωσε η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των πιστωτών με τον Γιάννη Στουρνάρα και σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά γι’ αυτό και ορίστηκε νέα συνάντηση για την Τρίτη.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 αλλά και το αντίστοιχο που θα έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα που θα παρουσιάσει –σύμφωνα με την ελληνική πλευρά- στον προϋπολογισμό του 2014 και κατ επέκταση στον καθορισμό του δημοσιονομικού κενού και άρα του ύψους των νέων μέτρων που θα απαιτηθούν για την νέα χρονιά.

Οι δανειστές και αργά χθες το βράδυ αλλά και σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζητούσαν από το υπουργείο Οικονομικών νέα στοιχεία που θα τεκμηριώνουν τα επιχειρήματα του.

Η Αθήνα έχει θέσει υπόψη την τρόικα πλέγμα διαρθρωτικών μέτρων, που υπολογίζεται στα 2 δισεκατομμύρια, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής εκτιμώντας πως έτσι μπορεί να καλυφθεί οποιοδήποτε κενό προκύπτει για το 2014.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έπεσαν στο τραπέζι και τα προαπαιτούμενα και κυρίως το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών , αλλά και ζητήματα που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις και τις τράπεζες.

Τα πάντα όμως έμειναν ανοιχτά και παραπέμφθηκαν για τη νέα συνάντηση της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.