ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς εκπαίδευση χιλιάδες μαθητές στη Βόρεια Ελλάδα

Λουκέτο και σε σχολεία λόγω …κρίσης και κρύου

Με απόφαση του Δημάρχου Νάουσας αναστέλλεται για σήμερα, Τετάρτη, στο δήμο η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων. Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και ο Δήμαρχος Φλώρινας.

Λουκέτο και σε σχολεία λόγω …κρίσης και κρύου

«Έχοντας υπόψη τα προβλήματα θέρμανσης των σχολικών μονάδων εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, αλλά και την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, με τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας» τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αναφέρεται στην απόφαση. Ο δήμος Νάουσας ζητεί έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για να καλυφθούν οι δαπάνες θέρμανσης στα σχολεία.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, ο ίδιος ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, μόλις τώρα εγκρίθηκε για τα σχολεία η τρίτη δόση από τις τέσσερις που καταβάλλονται κάθε χρόνο, ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών στις 54 σχολικές μονάδες του Δήμου, όπου φοιτούν πέντε χιλιάδες μαθητές.

Στο ίδιο πλαίσιο και η ανακοίνωση του δήμου Φλώρινας που αναφέρει πως μετά από απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, σήμερα, Τετάρτη, δεν θα λειτουργήσουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Επίσης αρκετά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δράμα, στην Κοζάνη και στην Καστοριά δεν θα λειτουργήσουν με απόφαση των τοπικών περιφερειών.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.