ΚΟΣΜΟΣ

Έκθεση

Οι σημαντικότερες αγορές της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας

Η Κίνα παραμένει η πιο σημαντική αναδυόμενη οικονομία της παγκόσμιας ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, όπως επιβεβαιώθηκε από την έκθεση της World Travel Market 2013 που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Οι σημαντικότερες αγορές της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας

Ωστόσο, μερικά από τα "αφεντικά" της παγκόσμιας βιομηχανίας τουρισμού παραδέχθηκαν ότι η προσοχή τους δεν επικεντρώνεται πλέον στις χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιο Αφρική).

Ειδικότερα, ερωτώμενοι για το αν οι πέντε χώρες BRICS εξακολουθούν να διαδραματίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιχείρησή τους, ένας στους πέντε απάντησε "όχι", ενώ το ένα τέταρτο παρέμεινε αναποφάσιστο.

Με τον πληθυσμό της Κίνας να εκτιμάται σήμερα στα 1,354 δισ., μικρή έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η Κίνα αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά μεταξύ των χωρών BRICS όσον αφορά τα εξερχόμενα ταξίδια.

Η Ρωσία (16%), η Ινδία (13%), η Βραζιλία (13%) και η Νότιος Αφρική (9%) προσελκύουν λιγότερο ως αγορές-πηγές, ωστόσο σύμφωνα με τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, διαθέτουν τεράστιο όγκο δυνητικών πελατών.

Τέλος, η Κίνα, μεταξύ των πέντε χωρών BRICS, είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός εισερχόμενου τουρισμού.

Πηγή: Tourism Today

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.