ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύνοδο ΕΕ - Ανατολικής Συνεργασίας

Συναντήσεις Σαμαρά στη Λιθουανία

Με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ και τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας Γιούριε Λεάνκα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Συνεργασίας, που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Συναντήσεις Σαμαρά στη Λιθουανία

Ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας ζήτησε τη συνδρομή του πρωθυπουργού, κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ, να προχωρήσει η συμφωνία για την κατάργηση της βίζας και γενικότερα να προωθηθεί η ενταξιακή διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλέβνελιεφ ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για την παρέμβασή του να συμπεριληφθεί και η Βουλγαρία στις χώρες που ενισχύονται από την ΕΕ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης. Η Βουλγαρία δέχθηκε μεγάλο αριθμό προσφύγων από την Συρία. Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας ζήτησε να επισπευσθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, τάχθηκε υπέρ της στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να βοηθηθούν η Σερβία και η Αλβανία στην ενταξιακή τους προοπτική στην ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε στην σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την σύνδεση Ουκρανίας-ΕΕ, η οποία αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, και υποστήριξε ότι θα πρέπει να μείνει ανοικτή η δυνατότητα και η προοπτική της προσέγγισης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.