SUPERLEAGUE

Superleague

Το ντέρμπι με τη γλώσσα των αριθμών

Το μεγάλο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την 10 αγωνιστική της Superleague (19:30, Nοvasports 1) είναι προ των πυλών και με αυτή την ευκαιρία το matrix24.gr σας παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά.

Το ντέρμπι με τη γλώσσα των αριθμών

-Mε γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό από 15 νίκες, ενώ 24 αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες.

-Το τελευταίο ντέρμπι μεταξύ των δύο μονομάχων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έγινε τον Αύγουστο του 2007 για την 1η αγωνιστική εκείνης της σεζόν. Έληξε ισόπαλο 0-0.

-Ειδικότερα, στα παιχνίδια που έχουν γίνει στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έχει τη μερίδα του λέοντος με 9 νίκες έναντι 5 του αντιπάλου του. Άλλα 17 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

-Το τελευταίο διπλό του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο σε αγώνα πρωταθλήματος έλαβε χώρα πριν από 30 χρόνια, το 1983. Οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει 1-0 χάρη σε γκολ του Εσταβίγιο.

-Ο τελευταίος άσος σε αγώνα στη Λεωφόρο ήρθε τον Απρίλιο του 2005. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 με γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου.

-Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι ανεξαρτήτως έδρας ήρθε τον Νοέμβριο του 2010 στο Ολυμπιακό Στάδιο με 2-1. Προηγήθηκε ο Ολυμπιακός με τον Μιραλάς, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με τα δύο γκολ του Σισέ.

-Η αντίστοιχη τελευταία νίκη του Ολυμπιακού ήρθε τον Μάρτιο του 2012 στο ΟΑΚΑ με 1-0 σε ένα παιχνίδι όμως που διακόπηκε λόγω επεισοδίων.

-Τον μήνα Νοέμβριο ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος έχει 4 νίκες σε 8 αγώνες , ενώ υπάρχουν ακόμα 2 ισοπαλίες και ισάριθμες νίκες του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.