ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Χρηματοδότηση 550 εκατ. ευρώ για έργα υποδομών

Οι συμφωνίες μεταξύ ΕΤεπ, ελληνικού δημοσίου και εμπορικών τραπεζών αφορούν τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Χρηματοδότηση 550 εκατ. ευρώ για έργα υποδομών

Στη μεγάλη σημασία της ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ' επέκταση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤεπ) Βέρνερ Χόγιερ όσο και όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη διάρκεια υπογραφής συμφωνιών συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών.

Οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ ΕΤεπ, ελληνικού δημοσίου και εμπορικών τραπεζών αφορούν τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Οι συνολικές συμφωνίες χρηματοδότησης της ΕΤεπ προς τη χώρα μας, μετά την υπογραφή και των σημερινών συμφωνιών ανέρχονται για το 2013 σε 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 705 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Οι σχετικές συμφωνίες υπεγράφησαν με την ευκαιρία της πραγματοποίησης για πρώτη φορά στη χώρα μας, το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου, της συνάντησης της διευθύνουσας επιτροπής της ΕΤΕπ ενόψει της Προεδρίας της Ε.Ε. που θα αναλάβει η Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Στη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, η διευθύνουσα επιτροπή της ΕΤΕπ θα έχει σειρά επαφών με την ελληνική κυβέρνηση και θα επισκεφθεί έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα, ως ένδειξη έμπρακτου ενδιαφέροντος,

Από πλευράς τραπεζών, υπογράφηκαν συμφωνίες με την Alpha Bank, το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.