ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στις προτάσεις του για την αιθαλομίχλη

ΠΑΣΟΚ: Φτηνότερο ρεύμα για μικρά-μεσαία νοικοκυριά

Απολύτως αναγκαία θεωρεί την άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή της πρότασής του για σοβαρή έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά χαμηλής και μέσης κατανάλωσης που δεν υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο το ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της σημερινής συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αιθαλομίχλης και των ανακοινώσεων που ακολούθησαν.

ΠΑΣΟΚ: Φτηνότερο ρεύμα για μικρά-μεσαία νοικοκυριά

Στόχος, τα νοικοκυριά αυτά να έχουν κίνητρα να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά μέσα.

«Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης παραμένει οξύ και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, καλώντας ακριβώς για αυτό τον λόγο να γίνουν αποδεκτές και οι υπόλοιπες προτάσεις της. Ειδικότερα, προτείνει :

- Την άμεση εφαρμογή ενός συστήματος «χρονοθυρίδας» μέσα στην όποια θα είναι εφικτή, σε καθορισμένα σημεία, η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αυστηρά για οικιακή χρήση με μειωμένο ΕΦΚ, αντί της καταβολής επιδόματος θέρμανσης, χωρίς κίνδυνο τροφοδότησης του λαθρεμπορίου και χωρίς ουσιαστικά πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος.

- Την επιτάχυνση της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία του συστήματος.

Επαναφέρει δε, τη διάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της δύσκολης συγκυρίας. Καλεί, λοιπόν, όσα νοικοκυριά δεν έχουν οικονομικό λόγο να χρησιμοποιούν ξύλο ή πέλετ για θέρμανση και διαθέτουν θερμαντικά μέσα με ηλεκτρικό ρεύμα ή πετρέλαιο, να επιλέγουν τις κρίσιμες ημέρες του φαινομένου της αιθαλομίχλης τα μέσα αυτά, για περιβαλλοντικούς λόγους που αφορούν όλη την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.