ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε τη Διακήρυξη

Φτιάχνουν το νέο ΕΑΜ

Η «Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό» καλεί τα αυτόνομα κοινωνικά κινήματα, τις υγιείς δυνάμεις της εργασίας, της επιστήμης και του πολιτισμού να προχωρήσουν στην ενοποίηση της στρατηγικής τους με τη συγκρότηση του ενιαίου αντικαπιταλιστικού μετώπου, καταθέτοντας ψήφισμα.

Φτιάχνουν το νέο ΕΑΜ

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός κόσμου, που θα χαρακτηρίζεται από ευημερία, κοινωνική ισότητα, άμεση δημοκρατία, ισότιμη συνεργασία ανθρώπων και παγκόσμια ειρήνη. Μακροπρόθεσμος σκοπός έχει τεθεί η σύγκληση της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, στην οποία θα καταργηθούν οι θεσμοί που «επιβάλλουν αντικοινωνικές και αντιαναπτυξιακές οικονομικές και κοινωνικές δομές», οι οποίες θα αντικατασταθούν μέσω δημοψηφισμάτων από άλλους θεσμούς που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο.

Το κείμενο υπογράφεται από τους Κώστα Λάμπο(φωτογραφία), Πέτρο Βλάσση, Δημήτρη Παληό. Ο Κώστας Λάμπος είναι Δρ. της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Freie Universitaet Berlin, συγγραφέας και από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στα ελληνικά, στα γερμανικά και στα αγγλικά, καθώς και μεγάλο αριθμό βιβλίων.

Ο Πέτρος Βλάσσης, Κερκυραίος συγγραφέας, εντάχθηκε σε αριστερές οργανώσεις κατά τη διάρκεια της Χούντας,  φοίτησε στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και μετά το πτυχίο του, ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.). Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε εφημερίδες, περιοδικά και στο Διαδίκτυο, έχει πραγματοποιήσει μελέτες Οικονομικού και Τουριστικού περιεχομένου.

Το κείμενο της «Πρωτοβουλίας Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό»:

«Επειδή η παγκόσμια οικονομική κρίση που πηγάζει από την ακραία οικονομική και κοινωνική ανισότητα έχει πλήξει καίρια την εργαζόμενη κοινωνία-ανθρωπότητα, αυτή απαντάει με τις τοπικές κοινωνικές πρωτοβουλίες άμυνας και αλληλεγγύης που εξελίσσονται σε νέα κοινωνικά κινήματα τα οποία διεκδικούν ένα καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο της καθολικής ευημερίας, της κοινωνικής ισότητας, της άμεσης δημοκρατίας, της ισότιμης συνεργασίας ανθρώπων, λαών και εθνών και της παγκόσμιας ειρήνης.

Στην Ελλάδα υπάρχει ήδη ένας τεράστιος Γαλαξίας από τέτοια αυτόνομα κοινωνικά κινήματα. Επειδή η κρίση βαθαίνει και οι αντοχές της εργαζόμενης κοινωνίας εξαντλούνται με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Ελληνισμό, εμείς ως Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό κάνουμε έκκληση προς όλα τα αυτόνομα κοινωνικά κινήματα να προχωρήσουν σε διαδικασίες ενότητας και συντονισμού της δράσης τους, ξεκινώντας άμεσα με τη συγκρότησή Ενώσεων σε επίπεδο Δήμου, Ομοσπονδιών σε επίπεδο περιφέρειας και Συνομοσπονδίας σε επίπεδο χώρας, συγκροτώντας το ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για την Άμεση Δημοκρατία, την Αταξική Κοινωνία και τον Ουμανισμό, με μεσοπρόθεσμο στόχο την σύγκληση ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, όπου με τη θέληση της αποφασιστικής πλειοψηφίας του αυτόνομα οργανωμένου Ελληνικού Λαού θα καταργηθούν οι θεσμοί που επιβάλλουν αντικοινωνικές και αντιαναπτυξιακές οικονομικές και κοινωνικές δομές και θα αντικατασταθούν με δημοψηφίσματα από άλλους θεσμούς που θα προστατεύουν το περιβάλλον, θα διευκολύνουν την ανάπτυξη κοινωνικά ελεγχόμενων οικονομικών δομών, θα ανασυγκροτούν την Ελληνική Κοινωνία στη βάση της ισοκτησίας, της ισότητας, της ισονομίας, ισοπολιτείας, της ελευθερίας, της αυτοδιεύθυνσης και της Άμεσης Δημοκρατίας και τέλος θα υπερασπιστούν την προσφορά του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ανθρωπότητα.

Η Πρωτοβουλία για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό, δημοσίευσε σήμερα ένα ψήφισμα. Το ψήφισμά μας απευθύνεται προς τα νέα αυτόνομα Κοινωνικά Κινήματα και τις Δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού, με το αίτημα να προχωρήσουν στην ενοποίηση της στρατηγικής τους με τη συγκρότηση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Καλούμε όλους που ανήκουν στις δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού και συμμερίζονται τον αγώνα των νέων αυτόνομων κοινωνικών κινημάτων να ενισχύσουν με την ίδρυση νέων, ή με την προσχώρησή τους στα ήδη υφιστάμενα και με την υπογραφή τους στο:

http://www.avaaz.org/el/petition/Dynameis_tis_Erasias_tis_Epistimis_kai_toy_Politismoy_Koinonika_kinimata_Na_prohorisoyn_sti_sygkrotisi_toy_ELLINIKOY_ANT/?eBKRUdb

να ενισχύσουν τη διαδικασία άρθρωσης αυτών των κινημάτων σε κοινό μέτωπο, ικανό να ανακόψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να φέρει τη μεγάλη κοινωνική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα μας.

Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό
Κώστας Λάμπος, Πέτρος Βλάσσης Δημήτρης Παληός

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη διακήρυξη του κινήματος πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.