ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντονισμός δράσεων

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη - Αποκλείουν τη μείωση στον ειδικό φόρο καυσίμων

Δεν μειώνεται ο φόρος στο πετρέλαιο διεμήνυσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη - Αποκλείουν τη μείωση στον ειδικό φόρο καυσίμων

Του Βαγγέλη Δουράκη

Νέους πονοκεφάλους αποκτά το οικονομικό επιτελείο, ενόψει της έλευσης της τρόικα: Η ερώτηση των 41 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τον ειδικό φόρο στα καύσιμα ανάβει «φωτιές» στον Γιάννη Στουρνάρα, με «φόντο» την παταγώδη εισπρακτική αποτυχία της έμπνευσης για εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά συνεχίζουν να ξεπαγιάζουν, ο κατάλογος των θυμάτων από μαγκάλια και πρόχειρα μέσα θέρμανσης διευρύνεται, η αιθαλομίχλη πνίγει τη χώρα η ερώτηση 41 βουλευτών της Ν.Δ., στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης για τον φόρο στα καύσιμα, μοιάζει να ανοίγει νέο ενδοκυβερνητικό μέτωπο.

Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν φέρεται -προς το παρόν τουλάχιστον -διατεθειμένη να επαναφέρει το αίτημα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο τέθηκε στην τρόικα στις αρχές Νοεμβρίου, με τους πιστωτές να απορρίπτουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Και αυτό παρά το γεγονός, ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού από ειδικούς φόρους κατανάλωσης και ΦΠΑ πετρελαιοειδών είναι χαμηλότερα κατά 584 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εντεκάμηνο.  Αν και παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης τη φετινή σεζόν, μετά την κατακόρυφη πτώση κατά 70% πέρυσι.

Έκτακτη, χριστουγεννιάτικη σύσκεψη

Το οξύ πρόβλημα με την αιθαλομίχλη που καλύπτει Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας από την υπερβολική καύση ξύλων συζητούν σε σύσκεψη που ξεκίνησε σήμερα στις 10:00 το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη, καθώς και του υπουργού Ενέργειας Γ. Μανιάτη.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, θα υπάρξει ενημέρωση από τους συναρμόδιους υπουργούς με θέμα το συντονισμό δράσεων για την αιθαλομίχλη.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Δεν μειώνουν το φόρο – Καλούν τον κόσμο να λάβει επίδομα θέρμανσης | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 25/12/2013

    […] σύσκεψης για το θέμα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο […]

  2. Pingback: Δεν μειώνουν το φόρο – Λαλούν τον κόσμο να λάβει επίδομα θέρμανσης | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 25/12/2013

    […] σύσκεψης για το θέμα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.