ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατασχέσεις μόνο μετά από ειδοποίηση στον οφειλέτη

Διατηρείται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση

Τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% θα προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου για τους πλειστηριασμούς. Επίσης κατασχέσεις ακινήτων θα επιτρέπονται μόνο μετά από κοινοποίηση έγγραφης ειδοποίησης στον οφειλέτη.

Διατηρείται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση

Ειδικότερα με τις νέες διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) που θα ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου 2014:

1. Απλοποιείται σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα η διαδικασία της βεβαίωσης και της είσπραξης, δίδεται για πρώτη φορά στην οφειλέτη, επί οικειοθελούς συμμόρφωσης, να επιλέγει ο ίδιος, μεταξύ περισσοτέρων χρεών του, πιο θα εξοφληθεί, ενώ έως την παρούσα τη σειρά αυτή καθόριζε η φορολογική αρχή.

2. Ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την αποστολή και την κοινοποίηση ατομικής ειδοποίησης, προ αναγκαστικής εκτέλεσης, η οποία για πρώτη φορά προβλέπεται νομοθετικά ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη.

3. Μεταβάλλεται το καθεστώς υπολογισμού των τόκων και των λοιπών διοικητικών κυρώσεων επί εκπροθέσμου καταβολής καθώς και οι όροι και οι περιπτώσεις απαλλαγής από τους τόκους.

4. Οι οφειλές των στρατευμένων και των ανηλίκων, για όσο διάστημα αυτοί στερούνται της προβλεπόμενης από το νόμο εκπροσώπησης και επί ένα εξάμηνο μετά την απόκτηση αυτής απαλλάσσονται από διοικητικές κυρώσεις.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.