Neo

Επίκαιρο σύνθημα «η επανάσταση του αυτονόητου»

Ένα σύνθημα της κυβέρνησης Παπανδρέου, επίκαιρο και σήμερα, «θυμήθηκε» ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή μία ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα του υφυπουργού – βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου.

Επίκαιρο σύνθημα «η επανάσταση του αυτονόητου»

«Η επανάσταση του αυτονόητου», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, θυμίζοντας την ύπαρξη του νόμου που τώρα γίνεται πράξη από το 1982 ακόμα, επί κυβερνήσεως ενός άλλου Παπανδρέου, του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα. Ποια είναι η απόφαση του κ.Κεδίκογλου; Ότι οι Γενικές Συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Εκπαιδευτικών θα πραγματοποιούνται στο εξής εκτός σχολικού ωραρίου.

Μας πήρε δηλαδή, 31 χρόνια -και ποιος ξέρει πόσες χαμένες ώρες από την εκπαίδευση των μαθητών- για να εφαρμόσουμε το αυτονόητο, που παρόλα αυτά χρειάστηκε θέσπιση δια νόμου. Οι καθηγητές να μην συνεδριάζουν για τα αιτήματα ή τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους κάθε φορά σε ώρες μαθημάτων. Και αυτό διότι «στη σημερινή εποχή των αυξημένων εκπαιδευτικών αναγκών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σκοπός είναι να σταματήσουν οι μαθητές να χάνουν ώρες από τα από τα μαθήματά τους για συνδικαλιστικές ανάγκες, «καθώς αυτές μπορούν να καλυφθούν εκτός του χρόνου απασχόλησης των συνδικαλιστών»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.